Sprong show: Goal lichtpuntje in dramatische week voor Anaheim Ducks


Waar Daniel Sprong het statistisch meer dan behoorlijk doet, gaat het steeds slechter met de Ducks. Anaheim verloor acht van de laatste tien wedstrijden, waarvan twee in overtime. Sprong zelf scoorde in veertien wedstrijden met de Ducks al vijf keer.

In een week waarin drie keer werd verloren, kwam de in Amsterdam geboren winger toch weer eens tot scoren. Sterker nog; voor het eerst in weken wist hij een positief +/- resultaat neer te zetten. Ondanks verliespartijen van 1-2 tegen Tampa, 2-3 tegen Vegas en 0-4 tegen de Oilers, kon Sprong zelf positieve stats voorleggen. Tegen de Golden Knights maakte hij ook nog eens een schitterende goal!

Bovendien speelde de “Dutch Duck” zijn meest recente wedstrijden in de eerste lijn, al is hij daardoor niet per sé meer minuten gaan spelen. Al met al is het voor Anaheim een week om snel te vergeten. Hopelijk kan de terugkeer van Cam Fowler de komende week verandering in het spelpeil brengen.

De Ducks staan momenteel nog altijd op een playoff-plek, maar zullen langzamerhand weer moeten  winnen om die te behouden.

Voor de tweede keer in korte tijd neemt de 21-jarige Nederlander het donderdag op tegen zijn voormalige ploeg, Pittsburgh Penguins. Twee dagen voordien komt Ottawa Senators op bezoek, ook een ploeg die al acht keer op rij verloor. Dus punten moet dan wel lukken. Op zaterdag speelt Anaheim dan uit tegen Winnipeg Jets.

Previous Top drie loopt verder uit op achtervolgers, Köln nu vierde na goede reeks
Next Nederland U18 doet zichzelf tekort tegen Polen