Eaters wint makkelijk, Belgische topploegen worstelen kort met tegenstand


Face-Off IJshockey BeNe League

Tilburg maakte het Herentals even lastig, Eaters won gemakkelijk en ook Luik won. Tim Gerth en Reginald Delmarche praten je bij!

Tilburg Trappers Toekomstteam – Era Renomar HYC Herentals: 3-8

Foto: Kurt Tops

Tilburg Trappers begon voortvarend tegen Era Renomar HYC Herentals, maar verloor uiteindelijk ruim. Binnen vijf minuten zette Nicky Ierland de thuisploeg op voorsprong. Herentals kwam via Jul van Mele en Yente Franssen (twee goals) op 1-3. Tilburg kwam nog terug tot 3-2 via Floris van Elten.

Halverwege begon het echter te draaien bij Herentals. Een powerplay goal van Ben Vercammen gaf het startschot voor een flink vuurpeloton. Binnen tien minuten stond het alweer 7-2 en was de wedstrijd gedaan. In de laatste periode scoorde zowel Herentals als Tilburg nog een keer, waardoor de punten meegingen naar België.

Voor Tilburg scoorde Remco Hamers, aan de kant van Herentals scoorden Kyle Brothers, Yente Franssen (hattrick dus) en Preston Shupe (twee keer).

Bulldogs Liege – Zoetermeer Panters : 9-3

Na een hele studieronde kon Yoren De Smet op het kwartier zijn Bulldogs op voorsprong knallen. In de tweede periode diepte de thuisploeg de voorsprong uit met treffers van Cheyne Matheson, alweer de Smet en Alexandre Bremer. Panters konden slechts één maal tegenscoren, via Diordy Vols.  De gemoederen liepen op het ijs bij momenten hoog op, net als de strafminuten in dit middenstuk.

Picture : Ice Hockey Photography

In de slotperiode scoorde Zoetermeer snel en vlot. Eerst via Valentijn Scheffers en vervolgens bracht Teris Wright de Panters op 4-3. Daarop scoorde Akim Ramoul twee maal op rij voor Luik en snelle De Smet maakte zijn derde doelpunt van de avond voor de 7-3!

Tijd opnieuw voor enkele schermutselingen en tijdstraffen. Scoren deed enkel de terug fitte Nick Rivait. Twee maal op rij, zowaar en zo legde de Canadese defense persoonlijk de 9-3 eindscore vast op het bord. Flinke zege voor Bulldogs Luik, Zoetermeer kon ondanks een helse wedstrijd niet punten in Luik.

Microz Eaters Limburg – Mechelen Golden Sharks

Foto: Jan Hofstede

In Geleen heeft Microz Eaters Limburg met 8-2 gewonnen van Mechelen Golden Sharks. Waar het begin december nog maar nipt won (3-4), ging het nu veel gemakkelijker. Vijf spelers kwamen tot scoren, waarvan drie zelfs twee keer. Nick Verschuren, Lukasz Bartak en Dean Moors scoorden allemaal twee keer. Ook Lars van Sloun en Tom Marx kwamen tot scoren.

De naam van Nick Verschuren kwam echter het vaakste op het scorebord te staat. Niet alleen vanwege zijn goals en assists (drie stuks). Een beetje boksen met Wouter Vertommen en Maxime Pellegrims leverde hem namelijk ook in totaal zestien strafminuten op.

Aan de kant van Mechelen waren Adam Chech en Aivaras Bendzius goed voor de 3-1 en 7-2 respectievelijk.

Previous Zwarthoed en Hamers bezorgen SDE winst tegen koploper
Next Top drie loopt verder uit op achtervolgers, Köln nu vierde na goede reeks