Augsburg verplettert Schwenningen, Mannheim zit weer in de winning mood


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde vierendertig in de DEL, Cor Machielsen zag Augsburg uithalen tegen Schwenningen en Mannheim zit weer op het goede spoor na een paar mindere wedstrijden. Hij brengt jullie weer op de hoogte.

Adler Mannheim – Pinguins Bremerhaven 4-1

Koploper Mannheim kreeg subtopper Bremerhaven op bezoek dat de laatste weken aardig goede resultaten had neergezet. Ze versloegen een paar weken terug in een week tijd Mannheim en München. Het was dan ook verrassend dat niet eerste goalie Thomas Pöpperle tussen de palen stond maar back-up Jaroslav Hubl bij Bremerhaven. Luke Adam scoorde twee goals op rij voor de thuisclub zodat na vijfentwintig minuten de tussenstand 2-0 was. Jan Urbas scoorde de aansluitingstreffer via de powerplay in de eenendertigste minuut. In de derde periode bouwde Mannheim de voorsprong uit met nog twee goals, gescoord door Markus Eisenschmid en Phil Hungerecker.

Straubing Tigers – Kölner Haie 3-1

Köln was ook aan een goede opmars bezig maar de laatste drie wedstrijden is dat ook gestokt. Hoewel de Haie de beste mogelijkheden kregen konden ze Straubing goalie Jeff Zatkoff pas passeren in de negenenvijftigste minuut via Ben Hanowski. Straubing scoorde drie goals in een tijdsbestek van tien minuten aan het eind van de eerste en begin van de tweede periode via Stefan Loibl en Jeremy Williams op de powerplay en een goal van Kael Mouillierat.

Augsburger Panther – Schwenninger Wild Wings 8-1

Augsburg walste over de rode lantaarndrager heen, na twee periodes was de stand 4-1. In de laatste periode kwamen daar nog vier goals bij waarbij Jaroslav Hafenrichter en Adam Payerl beiden twee goals scoorden.

Eisbären Berlin – ERC Ingolstadt 2-4

Zoals zo vaak de afgelopen wedstrijden verspeelde Berlijn wederom een voorsprong. Na twee periodes was de stand 2-1 in het voordeel van de Eisbären en ging het wederom mis in de derde periode. Twee powerplay goals gescoord door Brett Olson en Darin Olver brachten de ommekeer in de wedstrijd en de empty netter in de laatste minuut door Mike Collins was nog puur voor de statistieken.

Grizzlys Wolfsburg – EHC Red Bull München 0-4

Backup goalie Kevin Reich scoorde zijn eerste shuthout voor München, tegen Wolfsburg pakte hij alle vierentwintig schoten. Kon Wolfsburg het in de eerste periode nog bijbenen, in de tweede periode werd er drie keer gescoord door de mannen van het energiedrankje. Konrad Abeltshauser, Yasin Ehliz en Andreas Eder waren trefzeker. Yannic Seidenberg deed er nog eentje bij in de derde periode.

Iserlohn Roosters – Krefeld Pinguine 2-3 OT

Krefeld had een overtime nodig om Iserlohn te verslaan. De Roosters pakte brutaal de leiding. Na vier minuten scoorde Daine Todd. Binnen vijf minuten lag de gelijkmaker ook al binnen. Jacob Berglund was de gelukkige. Een powerplay goal in de drieëndertigste minuut van Greger Hanson betekende de voorsprong voor de Krefelder. Tot aan de vijfenvijftigste minuut, toen scoorde Iserlohn de gelijkmaker via Evan Trupp zodat overtime de beslissing zou brengen. En dat lukte want na anderhalve minuut in overtime was het Phillip Bruggisser die het extra puntje mee nam naar Krefeld.

Previous Twee SHL-talenten scoren hun eerste goal, Visby/Roma begint AllEttan met verlies
Next Ducks blijven verliezen ondanks prachtige goal Sprong