Ducks blijven verliezen ondanks prachtige goal Sprong


Ook voor Daniel Sprong was het afgelopen week een halve werkweek. Net als de andere spelers in de NHL had hij rond de kerstdagen een aantal dagen vrij. Desalniettemin blikken we terug op de voorbije week, waarin Sprong nog wel twee keer in actie kwam. Op donderdag speelde Anaheim Ducks de derby tegen San José. Op zaterdag volgde dan de wedstrijd tegen Arizona Coyotes.

De wedstrijd op donderdag was de eerste wedstrijd waarin Sprong een straf pakte bij de Ducks. Hij kreeg het aan de stok met Radim Simek en beide spelers kregen twee minuten voor roughing. Ook raakte Sprong de paal in de tweede periode. Uiteindelijk zouden de Ducks, ondanks drie schoten op doel van de Nederlander, met 4-2 verliezen van de rivaal uit San José.

Op zaterdag scoorde Sprong weer! Het is zijn vijfde goal (de shootout goal meegerekend tegen New Jersey) in elf wedstrijden bij de Anaheim Ducks. Met een heerlijke one-timer tijdens de power play zette Sprong zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Helaas was het niet voldoende om de zege te pakken. In overtime won Arizona met 5-4.

Slechte reeks Anaheim

Daarmee eindigde Sprong de week op -4 en dat is nooit goed nieuws. Toch geldt dit niet alleen voor hem. Het loopt momenteel gewoon even  niet zo lekker in Anaheim. De Ducks hebben al vijf keer op rij verloren en dan begint het, logischerwijs, te rommelen.

Men kijkt reikhalzend uit naar het moment waarop Cam Fowler en Rickard Rakell terugkeren. De verwachting is dat dit in januari gaat gebeuren. Tot die tijd blijft het sprokkelen voor de ploeg, die inmiddels is gezakt naar de vierde plaats in de Pacific. Momenteel is dat nog voldoende voor een playoff-plekje, maar veel marge heeft Anaheim niet meer.

Komende week staat er weer een aantal zware duels op het programma, weliswaar thuis. Op maandag komt Tampa Bay Lightning, de leider van de NHL, op bezoek. Daarna moet er worden afgerekend met Vegas Golden Knights, ook een ploeg in vorm. Op zondag wordt de week dan afgesloten met de thuismatch tegen de Edmonton Oilers.

Previous Augsburg verplettert Schwenningen, Mannheim zit weer in de winning mood
Next #21 - Abigail Liska - Winger & Center - Smoke Eaters Geleen