Mannheim loopt verder uit op de concurrentie na spectaculaire winst op Nürnberg

Face-Off IJshockey DEL

Een lange dag met speelronde 31 waarbij Cor Machielsen drie wedstrijden op rij keek. Hij zag de Kölner Haie een shutout maken tegen de buren van Krefeld, daarna de spectaculaire wedstrijd tussen Düsseldorf en Berlijn, die pas na shootouts werd gewonnen door Berlijn en koploper Mannheim moest vol aan de bak tegen Nürnberg.

Adler Mannheim – THOMAS SABO Ice Tigers 4-3

In de SAP Arena, gevuld met 13.600 toeschouwers, voltrok zich een wedstrijd waar de mensen nog lang over zullen napraten. Na 25 minuten stond er 0-3 op het grote scorebord door goals van Brandon Buck, een short handed van Jason Bast en één van Chad Bassen. Voor het einde van de tweede periode scoorden, tussen twee penalty-kills in, Janik Möser en Garret Festerling voor de thuisclub . Er werd twee keer vier minuten high sticking penalties gegeven aan een speler van Mannheim. Ice Tigers kond niet profiteren van de acht minuten man meer situatie waardoor de tweede periode eindigde met een 2-3 tussenstand. In de derde periode kwam de koploper ernaast en erover. Een powerplay goal van Thomas Larkin betekende de 3-3. Daarna was er een uitbraak van Nürnberg die schitterend werd gered door goalie Chet Pickard. In de counter werd door Phil Hungerecker de 4-3 gescoord. Dat alles in de 53e minuut. Een minuut en twaalf seconden voor tijd kreeg Nürnberg nog een man meer situatie maar het mocht niet meer baten.

Kölner Haie – Krefeld Pinguine 3-0

Maar liefst 13.510 toeschouwers waren er getuige van dat Gustaf Wesslau alle 34 schoten wist te stoppen die op hem werden afgevuurd. Het was dit seizoen al weer zijn derde shutout. Hoewel de Haie maar achttien keer op de goal schoten van Krefeld wisten ze er toch drie te scoren. Felix Schütz deed het in de eerste periode, Jason Akeson via een powerplay goal in de tweede en Ryan Jones in de derde via een empty netter.

Düsseldorfer EG – Eisbären Berlin 4-5 SO

In een spannende en vermakelijke wedstrijd brachten beide teams het beste in elkaar naar boven. Philip Gogulla scoorde twee keer en gaf een assist, Jaedon Deschenau scoorde één keer en gaf een assist en Kevin Marshall scoorde één keer voor Düsseldorf. Voor de bezoekers uit Berlijn scoorden James Sheppard en Jamie MacQueen beide een goal en gaven ook een assist. Andre Rankel en Brendan Ranford scoorde beide een goal. Dat betekende dus 4-4 en in overtime werd niet gescoord ondanks vier pogingen van Berlijn en twee voor Düsseldorf. MacQueen was de enige die scoorde in de shootouts zodat het extra punt mee ging naar Berlijn.

Pinguins Bremerhaven – EHC Red Bull München 4-3 OT

Tomas Pöpperle moest regelmatig reddend optreden en maakte 27 saves op dertig schoten. Heel wat beter dan Kevin Reich, de back-up goalie van München, die achttien schoten kreeg te verwerken en die er maar veertien stopte. Het was sowieso al verrassend dat de Red Bulls nog een punt pakte want tot de 56e minuut stond men met 3-1 achter. Binnen 43 seconden scoorde Daryl Boyle en Trevor Parkes zodat overtime de beslissing zou kunnen brengen. Rylan Schwartz bezorgde Bremerhaven het extra puntje in de 61e minuut.

Grizzlys Wolfsburg – Straubing Tigers 6-1

De Amerikaanse goalie van Wolfsburg David Leggio had het erg druk, hij kreeg 46 schoten op zich af en capituleerde maar één keer. Dit in tegenstelling tot goalie van Straubing, Sebastian Vogl, die werd na 37 minuten naar de kant gehaald bij de stand van 6-0. Vervangende goalie Jeffrey Zatkoff werd niet meer gepasseerd. De Tigers konden hun enige goal maken via Jeremy Williams.

Schwenninger Wild Wings – Iserlohn Roosters 4-3

Hier zat het venijn echt in de staart. In de 56e minuut scoorde Philip McRae de 3-0, echter binnen een halve minuut daarna, scoorde Christopher Fischer en Jordan Smotherman de 3-1 en 3-2. In de 58e minuut was er de empty netter voor de 4-2 door Marc El-Sayed. Zes seconden voor tijd was er wederom een aansluitingstreffer van Evan Trupp, maar die kwam veel te laat.

Augsburger Panther – ERC Ingolstadt 6-3

Na veertig minuten was de stand 3-1 voor de Panther. In twee minuten tijd, in de derde periode, scoorden Simon Sezemsky, Matthew White en Christoph Ullmann voor Augsburg. De twee goals van Jerry D’Amigo en Brett Olson in de laatste twee minuten voor Ingolstadt waren puur nog voor de statistiek.