Eaters wint tumultueus duel, Heerenveen en Herentals blijven winnen


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteravond werden er drie duels in de BeNe League gespeeld. In een tumultueus duel won Microz Eaters Geleen de topper van CAIROX HIJS Hokij, won Flyers moeizaam bij Chiefs Leuven en deed Herantals wat het moest doen. Reginald Delmarche en Ed Versteeve praten je bij.

MICROZ EATERS GELEEN – CAIROX HIJS HOKIJ 4-1

Minimaal vier keer in drie weken komen Geleen en Den Haag elkaar tegen. Vorig week won Geleen in Den Haag met ruime cijfers en dus waren de Uithofbewoners gebrand op een goed resultaat op Glanerbrook. Het werd een wedstrijd waar nog lang over nagepraat zou worden.
Geleen kwam vroeg op voorsprong door Lukasz Bartak die de man-meer situatie prima uitbuitte. Vier minuten later bracht Raymond van der Schuit de ploegen weer in evenwicht, door een fout achterin af te straffen. De wedstrijd ging gelijk op en er ontspon zich een prachtig ijshockeyduel. In de eerste periode vielen geen treffers meer. De resterende veertig minuten ging het niet meer over het ijshockey. Na in de openingsperiode al even van het ijs te zijn geweest, bleef referee Debby Hengst ziek achter in de kleedkamer, waarna beide linesman (Doomen en Van Alphen) de leiding overnamen gedurende het restant van de wedstrijd.  Nadat opnieuw Bartak de 2-1 tegen de touwen schiet, wordt de wedstrijd grimmiger. De straffen lopen op, waarbij Alan van Bentem een match penalty krijgt voor een slashing op Levi Smeets.
Microz Eaters Geleen
Foto: Jan Hofstede
Geleen start prima aan het slotstuk en raakt de paal voordat Nick Verschuren de 3-1 binnenprikt. In de laatste tien minuten pakken beide ploegen nog flink wat straffen in een rommelig restant. Vier minuten voor tijd maakt wederom Verschuren de vierde Geleense treffer, waarna de straffen elkaar in redelijk rap tempo opvolgen. Den Haag komt nog in overtal, haalt de goalie eraf om met 5-on-3 nog iets te forceren. Het baat niet en dus houdt Geleen de punten in Limburg. Komend weekend treffen beide ploegen elkaar in de halve finales van de beker. Daarin zal Den Haag het zonder Oliver Pataky het ook moeten stellen zonder Alan van Bentem, die automatisch twee duels geschorst is. Jasper Kick en Viktor Gibbs Sjödin zijn (nog) vraagtekens, maar doen er alles aan om hun ploegmaats weer te versterken.

ERA RENOMAR HYC – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 10-0

In de openingsminuut zette Ben Coolen zijn HYC al op voorsprong en een vijftal minuten later hadden Ben Vercammen en Mitch Morgan al aangedikt naar 3-0. Het Toekomstteam uit Tilburg bleef verdienstelijk werken en kon de eerste dweilpauze zonder verdere tegentreffers de kleedkamers in. Trappers goalie Brad Van Ierland moest zich in het middenstuk snel twee keer gewonnen geven op schoten vanaf de blauwe lijn die een metertje voor hem onhoudbaar gedevieerd werden door HYC beloften Jacques De Ceuster en Jul Van Mele.

Foto: Kurt Tops

Nog voor de tweede pauze diepten Vincent Morgan en opnieuw Vercammen de kloof uit naar 7-0. De ruim 500 toeschouwers zagen de flinke inzet van o.a. Delaney Hessels en Jonas Steeno, de Trappers raakten echter niet aan hun eerreddend doelpunt. Onder het goedkeurend oog van de Kerstman prikte de jarige Preston Shupe zijn goaltje tegen de Tilburgse netten, Ben Vercammen maakte zijn hattrick van de avond vol en topscorer Kyle Brothers legde uiteindelijk de 10-0 eindstand vast. Het Tilburgse Toekomstteam, met de verdienste van 60 minuten lang te blijven werken, bleek toch wat te licht en te traag tegen een flink opzittend HYC gisteravond.

CHIEFS LEUVEN – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-4

Koude douche voor de flink gevulde ijshal in Leuven met de treffer van Marco Postma in de openingsminuut van de tweede doorgang voor de bezoekers uit Heerenveen. De Chiefs van Coach Gil Paelinck werkten hard, domineerden maar de gelijkmaker scoren, lukte niet. Het spel ging snel op en neer. Halfweg de tweede periode verdubbelde Jasper Nordemann de voorsprong voor de sterker wordende Flyers. Toen even later Pippo Limnell er op powerplay 0-3 van maakte, leek dit wel de beslissende kloof.

De Chiefs duwden fink in de derde periode. Heerenveen sloeg echter genadeloos toe, toen Niels van der Vossen zijn eerste BeNe League tregger achter Ryan Malinowski knalde. Chiefs Leuven gaf de moed niet op en werd halfweg de slotperiode beloond met de aansluitingstreffer van Jeffie Versin. In de slotminuut kon Michael Van Egdom enkel nog milderen met een slapshot naar 2-4. De uitzege voor coach Mike Nason en zijn Flyers kwam echter niet in gevaar. Leuven toonde echter karakter en kijkt uit naar het komend Bekerweekend!

Foto: Chiefs Leuven
Previous Grote zege voor Tilburg Trappers tegen EC Harzer Falken
Next Mannheim loopt verder uit op de concurrentie na spectaculaire winst op Nürnberg