Grote zege voor Tilburg Trappers tegen EC Harzer Falken

Eerder dit seizoen waren de Trappers met 10-0 te sterk voor de Falken, vandaag hebben de Tilburgers opnieuw met een enorme voorsprong gewonnen. De stand werd maar liefst 8-1. Een leuk verjaardagscadeautje voor Jordy Verkiel, die vandaag zijn 22e verjaardag mocht vieren. De ploeg van Bo Subr had geen kind aan Harzer Falken, die eennalaatste staat in de Oberliga Nord. De Tilburgse jeugdspelers waren niet aanwezig bij de wedstrijd, omdat Trappers Toekomstteam vandaag tegen HYC Herentals speelt. Cindy Scheffers praat jullie bij over deze eenzijdige wedstrijd.

Gelijke eerste periode

Ruud Leeuwesteijn stond op het Tilburgse goal. Hij werd als eerste van de goalies aan het werk gezet, omdat de eerste shot on goal van de wedstrijd voor Harzer Falken was. De Falken speelden de eerste periode niet slecht. De eerste goal was echter wel voor de koploper van de Oberliga. In de zevende minuut zette Brock Montgomery Tilburg op een voorsprong. Vier en een halve minuut later maakte Lasse Bödefeld de score voor de Falken gelijk. Het was verder een rustige periode. Kansen waren er voor beide teams, maar er viel geen goal meer. Er werden ook geen straffen uitgedeeld.  Met 1-1 op het scoreboard gingen beide teams het ijs af.

Ruud Leeuwesteijn op het Tilburgse goal. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Leeuwesteijn keepte uitstekend

De eerste straf werd in de 20e minuut uitgedeeld aan Erik Pipp. Tilburg gebruikte deze kans direct. Reno de Hondt maakte in de 21e minuut een powerplay goal, waardoor Tilburg op een 2-1 voorsprong kwam. Dit was het breekpunt van de wedstrijd. De Falken kregen nog maar heel weinig kansen tijdens de wedstrijd. Zelfs hun powerplay wisten ze niet goed te benutten. Kwam het dan toch tot een shot on goal, wist Leeuwesteijn de puck te vinden. Daarentegen bleef het kansen regenen voor de ploeg uit Tilburg. De 3-1 viel in de 28e minuut. De Hondt scoorde zijn tweede goal van de wedstrijd. Mitch Bruijsten wist de 4-1 te scoren in de 31e minuut. Anderhalve minuut later wist Montgomery ook zijn tweede goal van de wedstrijd te maken. De voorsprong voor de Tilburgse ploeg was in een paar minuten gestegen naar 5-1 door deze powerplay goal. Na deze goal laste Harzer Falken een time-out in. Voor de ploeg uit Braunlage, die wederom maar twee lijnen ter beschikking had, kwam de tweede pauze als geroepen.

Reno de Hondt. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Hattrick De Hondt

Tilburg walste ook in de laatste periode over de Falken heen met twee short-handed goals die vlak achter elkaar vielen. In de 48e minuut scoorde De Hondt zijn hattrick. Achttien seconden later was het Ivy van den Heuvel die de puck achter goalie Fabian Tim Hönkhaus kreeg. Laatsgenoemde goalie had zijn handen vol. Nog één liet hij er door; in de 54 minuut scoorde Mickey Bastings de 8-1.  Harzer Falken kreeg net voor het einde van de wedstrijd nog wel een penaltyshot. Boet van Gestel schaatste voor het goal Brandon Morley omver. Morley misste echter zijn penaltyshot, waardoor de eindstand 8-1 bleef, zie het filmpje hieronder.

Na afloop van de wedstrijd tegen EC Harzer Falken heeft Face Off Ruud Leeuwesteijn en Brock Montgomery kunnen spreken. De interviews staan hieronder.