Geleen simpel langs Den Haag, Luik wint in Nijmegen


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteravond twee toppers op het programma in de BeNe League. In Den Haag versloeg Geleen de regerend kampioen simpel met 1-6 en Luik Bulldogs greep een prima 2-5 zege op bezoek bij AHOUD Devils Nijmegen. Ed Versteeve en Oscar de Kunder praten je bij.

CAIROX HIJS HOKIJ – MICROZ EATERS GELEEN 1-6

Het was zes jaar geleden dat Microz Eaters Geleen in Den Haag had gewonnen. In het lopende seizoen grepen de Limburgers voor de tweede maal de zege op bezoek bij CAIROX HIJS Hokij. De regerend kampioen werd in eigen hal opvallend eenvoudig opzij gezet met 1-6.

Den Haag begon nog wel aardig aan het duel met wat kansen op de openingstreffer. Die leek er in de achtste minuut te komen, maar met kunst en vliegwerk hield Rowan Delil bij een scrimmage de puck uit het doel. Verder was er weinig opwinding in een matte eerste periode, waar Nick Verschuren  de score opende na een kwartier spelen. Het thuispubliek veerde op toen Raymond van der Schuit de gelijkmaker dacht te maken, maar arbiter Sterkens was resoluut en kende de treffer niet toe. In de aanval die volgde deelde Geleen een mokerslag uit; opnieuw Verschuren haalde de trekker over en tekende voor de 0-2 ruststand.

In het middenstuk kwam het duel opnieuw moeizaam op gang. Den Haag miste de creativiteit van de geblesseerde Oliver Pataky en kwam maar niet op gang. Nadat Verschuren er na 27 minuten 0-3 van maakte, legde Jord Smit op de powerplay de 0-4 twee minuten later binnen. Dit keer was Verschuren de aangever. Den Haag oogde flets en Eaters besliste het duel voor de tweede dweil door -wie anders- de vierde treffer van Verschuren.

In de derde periode namen de bezoekers wat gas terug en mocht Cas Neuman de wedstrijd afmaken ten faveure van Hrelja. Matt Beer zette Geleen op 0-6 en kreeg daarmee De Uithof stil. Vier minuten voor tijd redde Mike Verschuren de spreekwoordelijke eer, door een fout in de Limburgse defensie af te straffen, maar meer zat er voor Den Haag simpelweg niet in. Eaters greep de gedeelde koppositie met Luik Bulldogs en na de wedstrijd stapte Man of the Match Nick Verschuren voor de microfoon van Ed Versteeve.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – LUIK BULLDOGS 2-5

Vrijdagavond was de start van een belangrijk ijshockey weekeind voor de Ahoud Devils. Om te beginnen werden de Bulldogs van oud Devils speler Kay Gielen uit het Belgische Luik ontvangen. Na afloop was er één conlusie te trekken: het was niet de beste wedstrijd van Nijmegen. Vanaf het begin kon je duidelijk merken dat het tempo van deze wedstrijd behoorlijk hoog lag en de Belgische gasten mannelijik en fysiek ijshockey speelden. Tijdens de eerste periode stonden de Devils al binnen zeven minuten op een 0-2 achterstand door goals van Lester Brown en Cheyne Matheson. De thuisploeg probeerde zeker wel wat terug te doen, maar had moeite met het afmaken van de kansen en met 0-2 gingen beide teams de pauze in.

NIET VEEL BETER

In de tweede periode was het niet veel beter voor de thuisploeg; ondanks dat je anders zou verwachten kwam Nijmegen niet feller uit de kleedkamer na de pauze. Bulldogs ging net iets handiger om met de kansen en speelde prima spel. De Belgische gasten wisten wél de kansen te benutten; een power-play goal van Alexandre Bremer die een 0-3 achterstand op het scorebord zetten voor de Nijmegenaren. Ook AHOUD kreeg kansen genoeg maar omdat Stef Verhulst ijzersterk stond te keepen voor Luik, wist de thuisploeg niet te scoren in het middenstuk. Met 0-3 werden de kleedlokalen voor een tweede keer opgezocht.

TOCH NOG SPANNEND

Bij het begin van het slotstuk kwam Luik sterker dan verwacht voor de dag. Nijmegen liep achter de feiten aan en Virgil Delbrassine scoorde de 0-4 voor de Belgen. Ondanks dat er door de thuisploeg op de paal werd geschoten zou het pas tot in de laatste vijf minuten van de wedstijd duren, voordat de Ahoud Devils echt iets terug kon doen.

In de slotfase wist Branden Eden de 1-4 eindelijk op het scorebord te zetten voor Ahoud Devils, waarna je kon merken in het station dat het thuispubliek er toch nog een beetje in ging geloven. Enkele minuten later wist Levi Houkes ook nog de 2-4 binnen te schieten achter Stef Verhulst.  In de laatste anderehalve minuut van de wedstrijd haalde Nijmege-coach Alexander Jacobs doelman Mollen van het ijs. In de dying seconds van de wedstrijd wist Cheyne Matheson nog een empty-net goal te scoren voor de Bulldogs uit Luik, waarmee deze wedstrijd met een 2-5 eindstand werd afgesloten. Luik neemt nu samen met Geleen de koppositie in op de ranglijst.

BeNe League Podcast gemist? Luister hem dan hier nog even terug

Previous Winst voor Tilburg Trappers na shootouts tegen Saale Bulls Halle
Next Final Four Weekend in het Nijmeegse Triavium