Winst voor Tilburg Trappers na shootouts tegen Saale Bulls Halle

Gisteravond stond in het Stappegoor de wedstrijd van de koploper van de Oberliga tegen de nummer zes op het programma. Het werd een zeer matige wedstrijd van Tilburg Trappers. Saale Bulls Halle speelde voor het eerst met hun nieuwe aanwinst uit Amerika, Christopher Francis. De ploeg uit Tilburg wist de wedstrijd met hakken over de sloot te winnen na shootouts (5-4 SO). Cindy Scheffers brengt jullie up to date.

Christopher Francis. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Gevaarlijke nieuwe aanwinst

De Trappers begonnen de wedstrijd sterk, maar de Bulls gaven echter veel tegengas. Beide teams kregen kansen, waarbij de goalies aan het werk werden gezet. De Tilburgers hadden wel de overhand en Brock Montgomery scoorde dan ook de 1-0 in de derde minuut. Drie minuten later viel ook de 2-0 doordat Max Hermens de puck in een leeg goal kon schieten. Tijdens de straf van Jordy Verkiel in de veertiende minuut wist Michal Schön de achterstand voor de Bulls te verkleinen naar 2-1. Bij deze goal was ook de nieuwe speler van het team uit Halle, Christopher Francis, betrokken. Niet veel later scoorde de nieuwe aanwinst zelf; in de zestiende minuut wist hij, met wederom een prachtige goal, de 2-2 op het scoreboard te zetten. Ook de 2-3 volgde drie minuten later door deze -toch wel- heel gevaarlijke speler, die goed gebruik maakte van de powerplay. De wedstrijd was ondertussen volledig omgedraaid. Tilburg ging met een achterstand de kleedkamers in en de Bulls konden zéér blij zijn met hun de nieuwe import.

Max Hermens. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Slordige wedstrijd

De tweede periode begon voor Tilburg slordig. Veel kansen werden niet benut en veel passes kwamen niet aan. Het zag er slecht uit voor de Tilburgse ploeg, zeker tijdens powerplay voor de Bulls. De score werd in de 30e minuut naar 2-4 getild door Michal Schön, wederom op assist van Christopher Francis. Tilburg wist nog wel terug te komen. Giovanni Vogelaar probeerde vanaf de middenlijn de puck in het Duitse goal te schieten. Hij miste, maar Reno de Hondt kon goalie Justin Schrörs hierdoor wel verrassen. De achterstand voor Tilburg werd in de 35e minuut verkleind naar 3-4. Beide teams gingen na dit slordige middenstuk de laatste pauze in.

Reno de Hondt. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Met hakken over de sloot

Ook in de laatste periode speelden de Tilburgers matig. De Trappers waren op jacht naar de gelijkmaker, maar de kansen werden niet benut of de Duitste goalie stond in de weg. In de 51e minuut moest Jan Niklas Pietsch voor vier minuten de strafbank opzoeken voor high sticking waarbij Brock Montgomery hard de stick tegen zijn hoofd kreeg. Tilburg wist van deze kans ditmaal wél gebruik te maken. In de 52e minuut viel er een powerplay goal door Jordy van Oorschot. De stand was weer gelijk met 4-4 op het scoreboard. Met deze stand ging de reguliere speeltijd voorbij. Ook in overtime wisten beide teams niet te scoren, waardoor shootouts de winnaar aan moesten wijzen. Doordat Michal Schön uiteindelijk miste en Danny Stempher scoorde, wisten de Trappers de wedstrijd alsnog te winnen. De shootouts zijn hieronder te zien.

Na de winst voor Tilburg sprak Face-Off met Alexei Loginov over het moeizame verloop van de wedstrijd.