Tilburg Trappers op alle vlakken te sterk voor Hannover Indians


Na een wedstrijdloze vrijdagavond mochten de mannen van de Tilburg Trappers weer het ijs op. Op zondagmiddag kwamen de Indians uit Hannover op bezoek in Tilburg. Het lukte het de bezoekers niet om een einde te maken aan de Tilburgse winning streak. De Indians werden met een 7-1 verliespartij terug naar Hannover gestuurd. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Turbulente openingsfase

Het aftastende spel van beide teams eindigde al vroeg in een aantal opstootjes. Jordy Verkiel werd omver gereden waarop Giovanni Vogelaar voor zijn teamgenoot opkwam. Vervolgens kwam Verkiel zelf zijn teamgenoot Vogelaar helpen. Deze knokpartij leidde er toe dat beide teams tot aan het einde van de eerste periode een aantal spelers moesten missen. Uiteindelijk was het de import Brock Montgomery die de trekker overhaalde en Tilburg op een voorsprong zette. De gemoederen bleven hoog oplopen omdat een aantal diverse overtredingen niet werden bestraft.

Het was Jonne De Bonth die orde op zaken stelde en een speler van Indians tegen de boarding checkte. De straf van De Bonth was terecht maar gaf wel een goed signaal af richting de Indians. Daardoor werd het rustiger op het ijs en werden er minder overtredingen gemaakt. Na veertien minuten spelen lukte het de Tilburgers om in een powerplay de voorsprong te verdubbelen. De sterk spelende verdediger Jordy Van Oorschot knalde de puck richting de goal waarop Kevin Bruijsten met een mooie tip-in, de puck langs de goalie tikte.

Tip-in goal van Kevin Bruijsten.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Arbitraal beraad

Direct na de 2-0 lag het spel voor een langere tijd stil omdat een aantal spelers uit de strafbank waren gegaan die eigenlijk nog hun straf moesten uitzitten. Het duurde heel lang voordat de arbitrage eruit was, waar het was misgegaan en wat de vervolgstappen zouden zijn. Het terechte protest van de Indians leidde ertoe dat die spelers terug naar de strafbank moesten. Nadat het spel werd hervat ontstond er een prachtige Tilburgse uitbraak. Reno De Hondt knalde na ‘tiki-taka spel’ met Danny Stempher en Max Hermens, raak. Zo’n zeven seconde voor de eerste dweilpauze net nadat de Indians compleet waren werd de schade voor het team uit Hannover nog groter.

Het was de teamcaptain, Ivy Van den Heuvel die de puck over de lijn in de goal tikte voordat de goalie van de Indians er nog aan kon zitten. De goalie Kevin Beech van de Indians was er te laat achtergekomen dat hij de puck niet vast had. Na een turbulente openingsfase stond het na 20 minuten 4-0.

Reno De Hondt na geweldig ‘Tiki-Taka spel’ en een goal.
Foto: Arie Leeuwesteijn.

De 4-0 voor de Tilburg Trappers door teamcaptain Ivy Van Den heuvel

????? Tilburg Trappers leidt met 4-0 na P1 tegen EC Hannover Indians. Lekkere pot, met 70 PIM op de teller. De vierde treffer was van Brock Montgomery ?#FaceOffNL #IJshockey #Oberliga #Trappers #FearTheDeer #WeCareAboutHockey

Geplaatst door FaceOffNL op Zondag 9 december 2018

Rustig middenstuk

Hoe turbulent de eerste periode was hoe rustig en evenwichtig de tweede periode begon. Tilburg creëerde meer kansen maar de Indians kwamen toch met de beste kans sinds de start van de tweede periode. Na zeven minuten spelen ging een speler van de Hannover Indians alleen op Ian Meierdres af. Meierdres hield zijn hoofd koel en daarmee zijn goal leeg. Drie minuten later was het aan de andere kant van het ijs raak. De Hondt kon binnen tikken op aangeven van de sterke verdedigers Alexei Loginov en Ryan Collier. Het spel van Indians was slordig en niets lukte. De prima keepende Meierdres werd gepasseerd door de Poolse Duitser, Thomas Ziolkowski. Uiteindelijk werden beide teams tot aan de tweede pauze van de avond niet meer dreigend.

Over en uit

De derde en tevens laatste periode van de wedstrijd begon met wat kansen over en weer. Al na drieënhalve minuut was het Vogelaar die met zijn handelsmerk, een verwoestende slapshot de 6-1 op het scorebord zette. De ingebrachte goalie Patrick Golombek van de Indians was kansloos en kon de kanonskogel niet tegenhouden. Zo’n vijf minuten voor tijd werd Wouter Sars naar strafbank gestuurd. Die straf zorgde niet meer voor een ander wedstrijdbeeld. Hannover Indians kon niks forceren. Dat kwam ook doordat na vijftig seconden, de Indians een man richting de strafbank zagen vertrekken. Ruim tien minuten voor tijd werd het bomvolle stadion getrakteerd op een goal van Mitch Bruijsten. De 7-1 genadeklap werd voorbereid door Van Oorschot en Nardo Nagtzaam. Na de wedstrijd verliet de speler die de check van De Bonth kreeg, het stadion op krukken. Over zijn blessure is nog niets bekend.

Boet Van Gestel in duel voor de goal van de Tilburgers.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Cindy Scheffers had na afloop van de wedstrijd een interview met Reno de Hondt.

Donderdag 13 december staat er alweer een wedstrijd op het programma voor de Tilburg Trappers. Halle Saale Bulls komt in Tilburg op bezoek.

 

 

Previous Verborgen Talenten
Next Herentals blijft aan kop na zege bij Antwerpen, Geleen schudt Amsterdam af