Verborgen Talenten


Face-Off IJshockey Draft Watch

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen dit jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Deze week een blik op de latere rondes. Zitten daar nog grote verrassingen in zoals ooit Henrik Zetterberg die als 210e speler gekozen werd of Pavel Datsyuk die als 171e gekozen werd. Deze spelers groeiden later uit tot de top van de NHL en multiple Stanley Cup winnaars.

Oscar Bjerselius

Volgens verschillende mock drafts is deze zeventien jarige Zweed te kiezen tussen nummer 180 en 190. Hij is een linkshandige center niet al te groot van stuk maar heeft zich als op verschillende internationale jeugdtoernooien laten gelden. Zo heeft hij voor Zweden zesendertig internationale jeugd wedstrijden gespeeld en vijf wedstrijden op de Hlinka Gretzky Cup. In club verband speelt hij zijn wedstrijden voor Djugardens U20 in de Superelite. Zijn team staat momenteel eerste in de competitie. En hij doet het zelf niet onverdienstelijk op het moment van schrijven staat hij op achtien punten uit vijfentwintig wedstrijden.

 

Boston Bilous

Hij is een 17 jarige Canadese goalie met een linker vanghand. In 2016 is hij als nummer 80 gedraft door WHL team Edmonton Oil Kings. Dit na dat hij in de Canadian Sport School Hockey League tot top goalie uitgeroepen is. Dit is tot op heden zijn enige individuele prijs die hij gewonnen heeft. Hij heeft nog geen internationale wedstrijden achter zijn staan. Met zijn 1 meter 91 en 97 kilo maakt hij met zijn zeventien jaar op mij al indruk. Dit doet hij niet op mij alleen hij is gerankt om in 2019 als nummer 190 gekozen te kunnen worden.

Ivan Muranov

Is een winger die op beide kanten uit de voeten kan. Hij heeft een  linkshandige schot. Hij is 1 meter 91 groot en weegt 85 kilo. Ondanks zijn groot zijn is hij een vaardig speler en kon hij best wel eens gaan verrassen. Schaatsend heeft hij een krachtige en vooral technische afzet waardoor behoorlijk snel is gezien zijn lengte. Zijn handen zijn eveneens krachtig waardoor hij moeilijk te stick checken is met een poke of een lift. Tevens geeft deze kracht hem ook een ziedend schot. In het vorige seizoen scoorde hij dan ook zeventien goals en vijfien assists in drieenzestig wedstrijden. Dit deed hij voor het jeugd team van Dinamo Moskou in de MHL. Dit seizoen heeft hij al enkele wedstrijden in het eerste van Dinamo Moskou gespeeld in de KHL. De huidige verwachting is dat hij als nummer 146 gekozen zou kunnen worden.

 

 

Previous Calgary meldt zich in de top drie, Tampa los aan kop
Next Tilburg Trappers op alle vlakken te sterk voor Hannover Indians