Tilburg Trappers deelt pak slaag uit in Rostock

Tilburg Trappers mocht zondag afreizen naar het noorden van Duitsland. Daar mochten ze op bezoek bij de Rostock Piranhas de winning streak proberen voort te zetten. Tilburg had in oktober Rostock met 5-2 in eigen huis verslagen. Bijna twee maanden later verliep de wedstrijd iets anders. Tilburg Trappers kwam al vrij snel op een 1-0 achterstand. Uiteindelijk gaven de Tilburgers Rostock Piranhas een pak slaag. Tilburg Trappers won uiteindelijk met 2 -7.

Snelle tegengoal

De wedstrijd was nog geen minuut onderweg of de thuisploeg stond al op voorsprong. De 19-jarige Thomas Voronov schoot al na 47 seconden raak. Pas vijf minuten later konden de Tilburgers wat terug doen. Mickey Bastings zette zijn team op 1-1. Na de gelijkmaker konden de Trappers de wedstrijd naar zich toe trekken. Er werden snelle en nauwkeurige passes gemaakt door het team van coach Bo Subr. Dat zorgde ervoor dat de druk op het thuisspelende team groter werd. Daar ging nog een schepje bovenop nadat de Piranhas aan het einde van de eerste periode twee straffen kregen. Die straffen werden echter nog niet omgezet in een voorsprong voor het Tilburgse team voor de pauze.

Mickey Bastings. Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburgs pak slaag

Rostock Piranhas begon de tweede periode met een mannetje minder vanwege de straf uit de eerste periode. Uit die straf lukte het de Trappers ook nog niet om op voorsprong te komen. Wederom pas na vijfenhalve minuut, kwamen de trappers tot scoren. De goal werd gemaakt door Danny Stempher. Na een aantal kansen voor het team uit het noorden van Duitsland was het wederom raak voor het team uit het zuiden van Nederland. Bastings maakte zijn tweede treffer van de avond en zette daarmee Tilburg op een 1-3 voorsprong. Daarna viel er aan Tilburgse zijde een aantal straffen waarvan de Piranhas niet wist te profiteren. Integendeel, Tilburg scoorde via teamcaptain Ivy Van Den Heuvel een onvervalste short-handed goal!

Teamcaptain Ivy Van Den heuvel.

Over en uit

De derde periode begon rustig. Zowel Rostock als Tilburg oefende weinig druk op elkaar uit. Vervolgens probeerden de Piranhas het initiatief te nemen. Dat werd genadeloos afgestraft toen, na nog geen vier minuten spelen, Alexei Loginov de puck achter de goalie knalde. De sterke Russische Nederlandse verdediger scoorde het vijfde Tilburgse doelpunt van de avond. Nog geen twee minuten later was het Max Hermens die de voorsprong vergrootte naar 1-6. Toch lukte het de oud speler van Moskitos EssenWerner Hartmann, iets terug te doen. Zo’n kleine vier minuten voor tijd maakte hij de tweede treffer voor de Piranhas van de avond. Niemand minder dan Stempher gaf een minuut later na de tegengoal de genadeklap. Stempher maakte daarmee zijn tweede goal van de avond. Uiteindelijk speelden de Piranhas de wedstrijd uit met een mannetje minder. Dat veranderde niks aan de 2-7 stand. Met het pak slaag aan het adres van de Rostock Piranhas weten de Tilburgers hun winning streak voor te zetten. De teller staat nu, inclusief de OT-zege op Preussen Berlijn, op zeven zeges op rij.