Cas Staps maakt seizoen af bij Mechelen Golden Sharks


Cas Staps Mechelen Golden Sharks IJshockey
Foto: Robert Bos

Na de turbulente dagen met de al dan niet overstap van Zoetermeer naar Nijmegen, werd er in laatste instantie in het belang van de speler Cas Staps toch nog een tussenoplossing gevonden. Nadat verder uitkomen voor Zoetermeer Panters geen optie meer bleek, de transfer an sich naar Nijmegen Devils onmogelijk was, dreigde er een sabbatjaar voor Staps. Achter de coulissen werd er vanuit diverse hoeken aan enkel opties gewerkt. Gisteravond dan toch witte rook voor Staps en nog wel vanuit Belgiƫ.

Staps voegt zich bij Mechelen Golden Sharks

Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

De jonge aanvaller zal het seizoen volmaken onder de vleugels van Coach Jesse Raekelboom bij BeNe-nieuwkomer Mechelen. Golden Sharks operationeel verantwoordelijke Laurens Luykx : “We volgden vanuit Mechelen al die perikelen vanop afstand. Toen plots bleek dat Cas tussen wal en schip dreigde te vallen, hebben we ons gemeld bij Zoetermeer. Cas woont immers aan de Belgisch-Nederlandse grens op een uurtje rijden van de Mechelse ijsbaan. Na gesprekken met zowel Zoetermeer, Nijmegen als met de speler, bleek in het belang van Cas zelf, iedereen bereid hem het seizoen te laten volmaken bij ons in Mechelen. Voor Mechelen een onverwachte maar welkome versterking, waarbij een diplomatieke oplossing voor iedereen bleek gerealiseerd.

Straks weer wedstrijden spelen

Reginald Delmarche hoorde ook even bij de 23-jarige winger hoe hij deze wending ervaren heeft. “Ja, een verrassende maar wel een leuke wending! We zaten in een patstelling tot Mechelen zich plots meldde. Na enkele constructieve gesprekken tussen het Zoetermeerse bestuur en Golden Sharks, ben ik best tevreden dat ik straks weer wedstrijden kan spelen. De voorbije weken ben ik wel blijven doortrainen, in Nijmegen weliswaar. Zelf woon ik in Ravels en vanaf volgende week sluit ik aan bij Mechelen voor de trainingen. Ik hoop echt snel weer wedstrijden te kunnen spelen, want dat mis je toch wel.

Previous Mannheim onderuit bij nummer laatst, Ingolstadt haakt voorlopig af
Next IIHF Development Cup: kleine ijshockeylanden, grote ambities