Mannheim onderuit bij nummer laatst, Ingolstadt haakt voorlopig af


Face-Off IJshockey DEL

Een midweeks programma voor de DEL met de 22e speeldag. Cor Machielsen keek wederom mee en zag koploper Mannheim hard onderuit gaan bij de nummer laatst Schwenningen en brengt jullie weer up to date.

Eisbären Berlin – Straubing Tigers 4-0

Kevin Poulin had een groot aandeel in de winst over de Tigers door zijn tweede shutout te pakken van het seizoen. Alle 35 schoten van de Tigers werden door de doelman gestopt. Tussen de tiende en de elfde minuut scoorden Jonas Müller en Branden Ranford voor Berlijn. Ranford prikte er nog een bij in de tweede periode en nadat Jamie MacQueen de 4-0 had gescoord, werden er nog even wat straffen uitgedeeld voor een klein vechtpartijtje. Martin Buchweiser en Brendan Ranford van de Eisbären konden al gaan douchen alsmede Sena Acolatse en Mitchell Heard van de Tigers.

ERC Ingolstadt – Iserlohn Roosters 3-4 OT

Nadat de eerste periode was afgesloten op 0-0 werd er wat meer gescoord in de tweede. Marko Friedrich zorgde voor de 0-1 voorsprong, maar Sean Sullivan en een powerplay goal van Ryan Garbutt maakte de 2-1 na veertig minuten. Alexej Dmitriev en Lean Bergmann zorgden weer voor de 2-3 tussenstand na vijftig minuten. Benedikt Kohl zorgde ervoor dat er overtime nodig was. Luigi Caporusso was de scherprechter in een man meer situatie en zo ging het extra punt mee terug naar Iserlohn.

Pinguins Bremerhaven – Düsseldorfer EG 4-3

Een subtopper stond er op het programma. Dat werd het ook met een sterke comeback van Düsseldorf, maar het leverde ze geen punten op. Na de eerste twintig minuten stond er al een 3-1 op het scorebord door goals voor de Pinguins via Justin Feser en twee van Chad Nehring. Carl Ridderwall had de bezoekers vroeg al op een 0-1 voorsprong geschoten. Een powerplay goal van Philip Gogulla in de tweede en één van Patrick Buzas in de derde zorgde na 44 minuten voor een 3-3 tussenstand. Twee minuten daarna namen de mannen uit Bremerhaven weer een voorsprong door Michael Moore. Een powerplay voor Düsseldorf twee minuten voor tijd en een extra aanvaller, leverde ook niets meer op omdat Tomas Pöpperle zich niet meer liet verschalken.

Augsburger Panther – Grizzlys Wolfsburg 6-2

Van de laatste tien wedstrijden wisten de mannen uit Wolfsburg er precies twee te winnen. Op bezoek in Augsburg stond het na de eerste periode al 5-0 voor Panther, door onder meer twee goals van de Canadees Matthew Fraser. Fraser voltooide zijn hattrick door ook de zesde goal voor zijn rekening te nemen.

Schwenninger Wild Wings – Adler Mannheim 4-0

Ondanks dat hij de goalie van de nummer laatst is, heeft Dustin Strahlmeier alweer zijn derde shutout van het seizoen te pakken. Alle 35 schoten van de koploper werden gestopt. De back-up goalie van Adler Mannheim, Dennis Endras, had even een dipje tussen de twintigste en vijfentwintigste minuut toen de Wild Wings drie keer scoorden. Twee goals van Andreé Hult en een van Simon Danner betekende een 3-0 voorsprong. De empty netter van Anthony Rech was puur nog voor de statistieken.

Kölner Haie – THOMAS SABO Ice Tigers 4-1

Na de sterke wedstrijd tegen München kreeg Kölner back-up goalie Hannibal Weitzmann nu een basisplaats tegen de Ice Tigers. Na veertig seconden kon er al gejuicht worden met een hele snelle 1-0 door Felix Schutz. Een powerplay goal door Ryan Jones vergrote de voorsprong voor de Haie en vlak voor het einde van de eerste periode werd het 2-1 door een goal van Brandon Segal. Jason Akeson en Morgan Ellis zorgden voor de 4-1 eindstand.

EHC Red Bull München – Krefeld Pinguine 2-0

De beste keeper van de DEL op dit moment is Danny Aus Den Birken die alweer zijn vierde shutout behaalde tegen de mannen uit Krefeld. Goalie van de Pinguine Dimitri Pätzold keepte ook een goede pot want van de veertig schoten die hij te verwerken kreeg liet hij er maar twee binnen. Die beide goals werden gescoord in de derde periode. Ryan Button en John Mitchell waren trefzeker voor de Red Bulls.

Previous Diordy Vols op uitleenbasis van Den Haag naar Zoetermeer
Next Cas Staps maakt seizoen af bij Mechelen Golden Sharks