Herentals nieuwe koploper na winst op AHOUD Devils Nijmegen

Face-Off IJshockey BeNe League

Twee duels gisteravond in de BeNe League. In de topper van de avond versloeg ERA Renomar HYC Herentals, in een rechtstreeks gevecht om de koppositie, AHOUD Devils Nijmegen en won Microz Eaters Geleen van het toekomstteam van Trappers.

ERA RENOMAR HYC – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 5-2

Vorig seizoen schakelde Nijmegen Herentals verrassend uit in de playoffs. Dit seizoen ligt alles anders: de Nijmegenaren barsten van de ambitie om de BeNe League te winnen en dus konden we een ander duel verwachten. Voor HYC-coach Jeffrey van Iersel was het een eerste weerzien met zijn oude ploeg. Na amper twee minuten nam Herentals een voorsprong door Mitch Morgan, maar die werd niet veel later vakkundig weggepoetst door RJ Reed. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, met de betere kansen voor de bezoekers. Toch wist Morgan AHOUD-goalie Deniz Mollen voor een tweede keer te verschalken, vlak voor de eerste dweil. In het middenstuk wierp Herantals-goalie Kevin van Looveren zich op als ‘onpasseerbaar’. Nijmegen probeerde van alles, de puck ging er niet in. Dat gaf de Herentalse burger moed voor het slotstuk.

Yente Franssen HYC IJshockey

Een slotperiode die zonder Levi Houkes van start ging. Na een opstootje bij het verlaten van het ijs in periode twee met Yente Franssen, kreeg de Nijmeegse captain een game-misconduct aan de broek. Kayo van Zoest prikte na acht minuten de verdiende gelijkmaker binnen voor de bezoekers. Die stand hield welgeteld 39 tellen stand: Preston Shupe zette HYC opnieuw op voorsprong. Daarmee knakte het verzet van Nijmegen en liepen de Belgen via treffers van Vincent Morgan en opnieuw Shupe naar een 5-2 voorsprong. Door de zege mag Herentals zich nu koploper noemen in de BeNe League. Voor Nijmegen was het de tweede nederlaag van het weekend, na het eerdere verlies tegen Heerenveen in eigen huis.

MICROZ EATERS GELEEN – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 6-2

Geleen kwam, in het enige duel dat zij afwerkten dit weekend, in actie tegen het toekomstteam van Trappers. Geleen pakte een vroege 2-0 voorsprong, waarbij de eerste treffer van Joey Geurts al na 31 tellen tegen de touwen lag. Doordrukken deed Geleen echter niet, daar speelden de Limburgers veel te slordig voor, plus dat Trappers prima weerstand bood. Nadat Jord Smit de 3-0 ruststand op het bord had gezet, sloegen de bezoekers in het middenstuk terug via Wouter Sars. Nadat Geurts met zijn tweede treffer de marge weer op drie bracht, antwoordde Delaney Hessels opnieuw voor Trappers. Een minuut later zette Lars van Sloun de 5-2 op het bord, maar de conclusie was dat het verre van soepel liep voor de thuisploeg. Vier minuten voor tijd bracht Nick Verschuren de 6-2 eindstand op het bord. Trappers kon met opgeheven hoofd het ijs af, bij Eaters koesterden zij de zege die hen over Nijmegen heen zette op plek twee van de ranglijst.