De Europese top prospects voor het komende Draft seizoen


Face-Off IJshockey Draft Watch

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen dit jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Deze week een blik op wat we uit Europa kunnen verwachten. We lichten er drie talenten uit. Tevens laten we weten wat de voorspellingen zijn in de draft.

Kaapo Kakko

Als er ooit een nieuwe Finnish Flash op zal staan dan heet hij Kaapo Kakko. Deze 17-jarige linkshandige schietende right winger heeft letterlijk alles in zich om een toon aangevende NHL speler te worden. Zijn techniek met de stick wordt geprezen, ook als de ruimtes klein zijn. Maar zijn allersterkste punt zit in zijn hoofd. Hij heeft een buitengewoon spel inzicht voor zijn leeftijd. Dit wordt gecombineerd met razendsnel denken, waardoor hij regelmatig het spel al een stap vooruit is.

Liiga

Met zijn zeventien jaar speelt hij al in het eerste team van het Finse TPS, dat uitkomt in de hoogste Finse competitie. Hiernaast heeft hij ook al zijn debuut gemaakt in de Champions Hockey League.

Draft verwachting

Kaapo Kakko is een top prospect, hij zal als eerste Europese speler gekozen worden in de 2019 draft. Zeer waarschijnlijk als nummer twee overall.

Vasily Podkolzin

Net als Kaapo Kakko is Podkolzin een linkshandig schietende right en left winger. Deze 17-jarige jongen wordt geroemd om het feit dat hij het complete ‘winger package’ bezit. Hij is zeer sterk aan puck, houdt van het fysieke aspect in de sport, is hard, gedreven, maar in alles gedisciplineerd. De combinatie schaatsen en stick handling mag er zijn en Podkolzin weet hierdoor gemakkelijk en effectief zijn forehand in stelling te brengen.

MHL

Hij speelt zijn wedstrijden voor SKA-1946 St. Petersburg in de MHL, de hoogste jeugdcompetitie in Rusland. Afgelopen augustus heeft hij als aanvoerder van Rusland onder 18 meegespeeld in het prestieuze Hlinka Gretzky toernooi. In vijf wedstrijden wist hij daar acht goals te scoren, waaronder een hattrick tegen team USA.

Draft verwachting

Vermoedelijk zal Vasily Podkolzin als tweede Europese speler gekozen worden. Hij staat hoog op veel lijstjes in ieder geval. De verwachting is dat hij als vierde overal gekozen kan gaan worden. TSN draft expert Craig Button zei al eens: “Hij doet mij denken aan Pavel Datsyuk“.

Philip Broberg

De Zweede is een 17-jarige linkshandig schietende verdediger. Mag het nog wonderlijk genoemd worden dat deze jonge Zweed een uitstekend schaatser is? Sterker nog; het opschaatsen van de puck mag tot zijn sterke punten gerekend worden. Door het gemak waarmee hij een aanval weet op te zetten én de blauwe lijn weet te bewaken, is de vergelijking met Rasmus Dahlin al snel gemaakt. Verdedigend uitstekend, aanvallend uitstekend wat een compleet pakket oplevert.

Allsvenskan

Zijn wedstrijden speelt hij bij AIK in de Allsvenskan, de op één na hoogste competitie in Zweden. Ook Philip Broberg speelde afgelopen augustus op Hlinka Gretzky Cup in Canada. Met drie goals en een assist had de verdediger een groot aandeel in de uiteindelijke tweede plaats voor Zweden onder achttien.

Draft verwachting

Ook Philip Broberg is een top prospect. Het zou zo maar eens kunnen dat hij de eerste verdediger is die gekozen gaat worden. Vijfde tot achtste keuze in de eerste ronde is zeer aannemelijk voor deze zeer complete verdediger.

Previous Trappers Toekomstteam kaapt Van den Hout weg bij Kemphanen
Next Online supermarkt Picnic nieuwe hoofdsponsor Amsterdam Tigers