Toronto-smaakmaker Matthews vier weken aan de kant met schouderblessure


Foto: NHL

Auston Matthews zal minstens een maand niet in actie komen voor de Toronto Maple Leafs, zo maakte het team zelf bekend via Twitter. De talentvolle center, die in 2016 als eerste werd gedraft, liep zaterdag in de wedstrijd tegen Winnipeg Jets een schouderblessure op.

Een flinke aderlating dus voor de Leafs, die hun meest bepalende speler van de seizoensstart zullen missen. Matthews kreeg een check te verduren van Jacob Trouba. Op het oog zag het er onschuldig uit, maar de Amerikaan greep gelijk naar zijn schouder. Hij schaatste naar de bank en verdween in de kleedkamer. Bijzonder was dat Toronto, dus zonder Matthews, een 2-0 achterstand goedmaakte op de Jets en de wedstrijd met 3-2 won.

Bekijk hier het fragment:

Wat nu?

Met tien doelpunten en zestien assists was Matthews een van de belangrijke spelers aan de kant van Toronto. Er breekt nu een belangrijke periode aan waarin de Leafs het zonder hem moeten stellen. Dat heeft voor- en nadelen. Zo kan duidelijk worden hoe belangrijk Matthews is en hoeveel er overblijft als hij er niet bij is. Met John Tavares en Nazem Kadri zijn er nog altijd twee sterke centers aanwezig.

Wellicht komt de contractverlenging van William Nylander wel in een stroomversnelling, mocht er zand in de machine komen. De Zweed kan immers ook op die positie uit de voeten. Patrick Marleau nam die positie ook al eens over bij de Leafs.

Ook vorig seizoen zat Matthews al even aan de kant met een schouderblessure. Toen miste hij tien wedstrijden in 28 dagen (ook vier weken dus).

Previous Mannheim vijf punten los, Ingolstadt, München, Düsseldorf en Ausburg in de achtervolging
Next Sprong beleeft week van uitersten in West-Canada