Mannheim vijf punten los, Ingolstadt, München, Düsseldorf en Ausburg in de achtervolging


Face-Off IJshockey DEL

Adler Mannheim blijft maar winnen, maar inmiddels zijn er vier clubs die de achtervolging hebben ingezet. Kunnen Red Bull Munchen, ERC Ingolstadt, Dusseldorfer EG en Augsburger Panther het Mannheim nog moeilijk gaan maken? Cor Machielsen praat jullie weer bij.

Grizzlys Wolfsburg – Pinguins Bremerhaven 3-6

Na de coach wissel en de winst afgelopen vrijdag zijn de mannen uit Wolfsburg weer terug bij af. Mike Moore scoorde een goal en had twee assists en zijn teammaat Justin Feser gaf drie assists af voor de Pinguins. Voor Wolfsburg was het Sebastian Furchner die met een goal en een assist de meeste punten scoorde.

EHC Red Bull München – Iserlohn Roosters 6-2

München lijkt zich enigzins weer te hebben herstelt van de verlies partijen rondom de Oktoberfeesten. De derde lijn van de zuid Duitsers scoorde maar liefst zeven punten verdeeld over drie assists voor Maximilian Kastner, twee voor Mark Voakes en een goal en een assist voor Frank Mauer. De twee goals van Iserlohn kwamen van Andreas Eder en Aulie Keith.

Adler Mannheim – Straubing Tigers 6-1

De koploper uit Mannheim gaf weer even een statement af aan de achtervolgers. Een heuse hattrick was er voor de Fin Tommi Huhtala die drie powerplay goals op een rij scoorde. Daarnaast was er nog Matthias Plachta met een goal en drie assists. De laatste in de rij is de Fin Joonas Lehtivuori met drie assists. De enige goal van Straubing kwam via de stick van Marco Pfleger.

Düsseldorfer EG – Schwenninger Wild Wings 4-0

Een 100% score op het stoppen van de schoten betekende een shutout voor DEG goalie Mathias Niederberger die daarmee zijn tweede shutout van het seizoen pakte. Het duurde wel tot de derde periode voordat het verzet van de nummer laatst, de Wild Wings, gebroken was.

Krefeld Pinguine – ERC Ingolstadt 4-7

Krefeld en Ingolstadt maakten er een lekker potje van, in de goede zin van het woord. Er werden maar liefst elf goals gescoord. Voor Ingolstadt waren er twee spelers die twee goals maakten. Jerry D’Amigo en Mike Collins die daarnaast ook nog een assist gaf.
De enige die bij Krefeld drie punten scoorde was Philip Bruggisser met drie assists.

Eisbären Berlin – THOMAS SABO Ice Tigers 5-4

Het was een spannende wedstrijd, waarbij beide teams flink wat schoten op de goal van de tegenstander hebben afgeleverd. 57 om 41, goalie Andreas Jenike kon bijna iedere minuut aan de bak. Hij heeft 52 reddingen verricht maar dat bleek toch onvoldoende te zijn om ook maar een puntje mee te kunnen nemen. De Canadees Brendan Ranford kon twee goals en een assist bijschrijven op zijn spelersconto.

Augsburger Panther – Kölner Haie 4-1

Na een opleving van de Kölner Haie rond het bezoek van de Edmonton Oilers aan de Lanxess Arena in verband met de NHL Global Series, zijn de Haie nu met een vrije val bezig. Vier wedstrijden met drie nederlagen zet de mannen uit Koln inmiddels op een tiende plaats op de ranglijst. De Panthers hebben inmiddels de aansluiting met de achtervolgende groep op Mannheim gehaald en kijken nu verder naar boven. Drew LeBlanc had als enige twee punten bij de Ausburger met een goal en een assist. Lucas Dumont was de enige die trefzeker was voor de Haie.

Previous Coach Visby/Roma vol lof over Martijn Oosterwijk na winst
Next Toronto-smaakmaker Matthews vier weken aan de kant met schouderblessure