Inzetten jonge spelers, buitenlandse competities, dames ijshockey, mooie aanwinst


Ik ben zelf fan van het Zweedse ijshockey en de Zweedse competities. Welke buitenlandse competities volg jij (buiten de NHL) nog meer? Waarom juist die?

Cor: DEL en CHL. Duitsland vooral omdat het dichtbij is, is zo aan te rijden, En een heel goed niveau. CHL is de top van Europa, ook gewoon leuke wedstrijden om te kijken.

Reginald: DEL, omdat ik in Duitsland opgegroeid ben en nog vaak in regio Keulen ben bij vrienden en de Tsjechische competities omdat mijn jongste zoon daar dit seizoen speelt.

Christian: Ik ben vooral zelf nog heel actief als speler en clubmanager. Ik speel het spelletje nog altijd liever dan er gewoon naar te kijken. Niettegenstaande volg ik evenwel op afstand enkele clubs waarmee ik onrechtstreeks een binding heb omdat ik in hun thuisstad heb gewerkt of langere tijd heb verbleven, zoals Vancouver Canucks (NHL) en Ak Bars Kazan (KHL).

Jonathan: Eerlijk gezegd volg ik niet zoveel buitenlandse competities. In mijn beleving is het volgen van de BeNe League, ‘mijn’ teams van de NHL en het zelf beoefenen van de sport tijdrovend genoeg om iedere week te vullen. Overigens trekt de DEL mij qua buitenlandse competities het meest om live te bekijken. De DEL trekt wat dat betreft vanwege het niveau van het spel, de relatief korte afstand om een wedstrijd te bekijken en natuurlijk de sfeer van het publiek.

Previous Para IJshockey Antwerp Phantoms overtuigt in eerste wedstrijd tegen Dordrecht Polar Bears
Next Donny van Musscher keert per direct terug bij CAIROX HIJS Hokij