Salzburg pakt koppositie in groep G, Pilsen behaalt net geen 100% score

Face-Off IJshockey CHL

De laatste vier wedstrijden in de voorronde van de CHL werden gespeeld. Er stond geen plaatsing voor play-offs meer op het spel. De meest in het oog springende wedstrijd was Red Bulls Salzburg tegen SC Bern voor de koppositie in groep G om daarmee een relatief “makkelijkere” loting tegen een als tweede geëindigd team te treffen in de play-offs. Cor Machielsen keek deze pot mee en brengt jullie weer up to date ook over het verloop van de andere drie wedstrijden.

Red Bull Salzburg – SC Bern 2-1

In deze wedstrijd ging het om de koppositie in Groep G. Om eerste in de groep te worden had Salzburg een overwinning in reguliere speeltijd nodig. Voor slechts 2061 toeschouwers ging het in de Eisarena Salzburg anderhalve minuut voor tijd helemaal los toen Alexander Rauchenwald de game winning goal scoorde. De stand was 1-1 door goals van Bern via Thomas Rüfennacht in de eerste periode en één voor Salzburg in de 35e minuut door Robert Raymond.

HC05 Banská Bystrica – HC Pilsen 2-3 OT

Doordat Pilsen in overtime won haalden ze bijna de 100% score qua punten. Met zeventien punten waren zij het best presterende team in de voorrondes. Edoch was het geen walk in the park voor Pilsen. Bystrica wilde niet als kanonnenvoer dienen en ging er vol tegenaan tegen de koploper in groep H. Petr Kodytek zette na zes minuten Pilsen op voorsprong. Het duurde tot minuut 28 toen Tomas Torok de 1-1 liet aantekenen. Het plezier was van korte duur want 45 seconden later stond de 1-2 al weer op het bord. De goal was van Petr Eret. Één seconde voor het einde van de tweede periode was de gelijkmaker een feit, vanuit een overtal situatie scoorde Ivan Datelinka. Een hele domme penalty in overtime voor too many men on the ice betekende powerplay. Dat presentje werd prima benut door Petr Kodytek die zo zijn tweede goal van de dag maakte.

Mountfield HK – Kärpät Oulu 3-4 SO

Karpat stond al bovenaan en Mountfield laatste in de poule. Desondanks was het een gelijkopgaande wedstrijd die pas beslist werd na shootouts. De stand na overtime was 3-3 met goals voor Mountfield van Matej Chalupa, Michal Dragoun en Radovan Pavlik. Voor Oulu scoorde Jani Hakanpaa, Julius Hermonen en Otto Karvinen. De winnende shootout werd gescoord door Radek Koblizek.

Yunost Minsk – TPS Turku 2-1

Een wedstrijd om des keizers baard. Al speelde beide teams voor de overwinning gezien de schotenverhouding 31 om 26. Kirill Brikun scoorde voor Minsk al na vijf minuten de 1-0 op de powerplay. Turku kon in de 50e minuut de gelijkmaker scoren via Patrik Björkstrand. Minsk ging vol voor de winst door hun goalie van het ijs te halen en dat had succes. Twintig seconden voor tijd werd de winnende goal gescoord door Mikhail Stefanovich.

De teams die de play-offs gaan spelen zijn bekend. Opvallend daarbij is dat beide finalisten van afgelopen seizoen JYP Jyvaskyla en Vaxjo Lakers al klaar zijn.

Groepwinnaars: Frölunda Indians, Malmö Redhawks, Skelleftea AIK, EV Zug, Tappara Tampere, Karpat Oulu, Red Bulls Salzburg en HC Pilsen.

Runners-Up: ZSC Lions, Red Bull München, HC Bolzano, Kometa Brno, Storhamar Hamar, Rouen Dragons, SC Bern en HC Lugano.

De loting zal plaatsvinden op vrijdag 19 oktober 2018 om 12:00 uur en zal dan snel te vinden zijn op Face-Off.nl