Geleen en Herentals nog steeds 100%, cruciale zege Chiefs Leuven


Face-Off IJshockey Beker

Gisteren weer vier duels in het bekertoernooi van beide landen. Microz Eaters Geleen behield de 100% score door te winnen van Trappers Toekomstteam. Datzelfde geldt voor Herentals na de zege op Turnhout. Chiefs Leuven boekte een cruciale zege op Mechelen Golden Sharks. Ed Versteeve en Reginald Delmarche blikken terug.

MICROZ EATERS GELEEN – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 11-0

Dat Geleen de 100% score zou vasthouden stond op voorhand wel vast. De vraag was hoe groot de overwinning zou uitvallen. Na de 10-0 in Tilburg, kwamen er nu elf treffers op het bord terecht. Eaters stond na amper tien minuten spelen al op een comfortabele 4-0 voorsprong door Lukasz Bartak, Nick Verschuren, Yan Turcotte en Luca Heutmekers. Die laatste knalde ook de 5-0 op de borden voor de eerste pauze.

Microz Eaters Geleen
Foto: Jan Hofstede

De Limburgers eindigden de avond met een riante 11-0 overwinning. Naast twee goals, leverde Heutmekers ook twee maal een assist af voor de ploeg die de zesde zege boekte in het bekertoernooi.

STAND

De wedstrijd Den Haag – Heerenveen (2-4) is nog niet in de stand opgenomen

  Team GP W L OTW OTL GD PTS
1 Microz Eaters Geleen 6 6 0 0 0 +41 18
2 Unis Flyers Heerenveen 3 3 0 0 0 +16 9
3 AHOUD Devils Nijmegen 5 3 2 0 0 +25 9
4 Amsterdam Tigers 6 2 4 0 0 -18 6
5 CAIROX HIJS Hokij 2 1 1 0 0 +1 3
6 Zoetermeer Panters 5 1 4 0 0 -12 3
7 Trappers Toekomst 5 0 5 0 0 -53 0

CHIEFS LEUVEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 2-1

Het gehavende Mechelen begon voorzichtig met een herschikte defensie aan de derby in Leuven. De Chiefs hadden het meeste van het spel, dwongen wat kansen af maar ook de Mechelse bezoekers stelden thuisgoalie Ryan Malinowski op de proef. Ondanks het lichte overwicht van de thuisploeg bleef het tot aan de eerste dweilpauze een scoreloze wedstrijd. Bij aanvang van de tweede periode kwam Mechelen net in puckbezit toen Kristof Van Looy van de strafbank mocht. Routinier Marek Ziarny lanceerde de kwieke Mechelse kapitein en die rondde de counter uiterst precies af. Binnen de minuut kwamen de Leuvenaars echter weer op gelijke hoogte dankzij een treffer van Iniaz Steyaert. In deze tweede periode speelden de Leuvenaars enkele mooie kansen bijeen. Golden Shark-goalie Mike Gysbrechts stond echter sterk te keepen en zo bleef de stand steken op 1-1.

Chiefs Leuven Mechelen Golden Sharks

In een wat bitsige derde periode moest de Leuvense kapitein Dean Thurura twee maal de strafbank op. Mechelen nam Leuven goalie Malinowski onder vuur, maar de Chiefs hielden stand. Beter nog, ondanks in ondertal spelend, zetten de Pietermannen plots een mooie aanval op die door Gregor James beheerst afgerond werd. Leuven op voorsprong! Sommige jongens vergaten te spelen en raakten de focus kwijt. Gevolg wat nodeloze straffen en plots een knokwedstrijd in regel tussen twee spelers. Beide goalies speelden een erg goede wedstrijd en de nipte, maar terechte winst voor Chiefs Leuven kwam niet meer in gevaar. Leuven met deze winst zo goed als zeker naar de halve finales. Voor Mechelen wordt het, ondanks de puike start in de Bekercampagne, nog zwoegen om de vierde plek te behouden.

ERA RENOMAR HYC – TURNHOUT TIGERS 12-0

Met het bezoek van Turnhout Tigers wisten de ruim 300 toeschouwers dat de kans op een monsterzege groot was. Toch wisten de Tigers favoriet Herentals wel een tiental minuten af te houden. In de twaalfde minuut moest Turnhout-goalie Neil Bruyninckx zich voor het eerst gewonnen geven na een treffer van Arne Vervoort. Even later maakte Ben Coolen er 2-0 van. In de tweede periode ging Turnhout echter door de knieën. Preston Shupe, Jul Van Mele en de jonge Coolen dreven nog voor halfweg de tussenstand op naar 5-0. Op het half uur werd goalie Bruyninckx ingeruild voor Dejay Den Turck. Maar ook hij moest zich in de tweede periode nog drie keer omdraaien. De goals van Van Mele, Lowie Cuylaerts en Canadees Shupe bezorgden HYC een ruime 8-0 voorsprong na veertig spelminuten.

ERA Renomar HYC Turnhout Tigers
Foto: Kurt Tops

In de slotperiode maakten en Jul Van Mele en Ben Coolen en Preston Shupe hun hattrick vol. Tussen in kon ook Vincent Morgan zijn zevende treffer in deze Bekercampagne aantekenen. 12-0 zege voor HYC op een oefendrafje en dat zonder één penalty te moeten slikken. Ook Turnhout Tigers bleef ondanks de pandoering erg sportief spelen en zal straks wel vruchten plukken van deze toch wel zware bekercompetitie.

ANTWERP PHANTOMS – LUIK BULLDOGS 2-3 OT

Phantoms was geenszins van plan zich weg te steken en speelde vanaf de eerste minuut goed mee. De Luikse troepen van Paul Vincent slaagden er niet in de wedstrijd naar hun hand te zetten. Meer nog, ondanks enkele powerplays gingen we met de brilscore de eerste dweilpauze in. Ook in de tweede periode hadden we kansjes voor beide teams, maar het scoren lukte niet. Tot halfweg de tweede periode de Antwerpenaars, via Bram Klijsen, een man meer-situatie kon benutten om op voorsprong te komen. De Luikse topscorer Cheyne Matheson bracht zijn Bulldogs enkele minuutjes later op gelijke hoogte na een mooi opgezette aanval. De strijd werd intensiever en de strafminuten liepen aan beide kanten op.

Antwerp Phantoms Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

In de slotperiode werd de strijd zo mogelijk nog wat spannender. Groot de Luikse vreugde toen Yoren De Smet zes minuten voor tijd de Bulldogs 1-2 voor knalde. Phantoms streed verder en werd gauw beloond dankzij de tweede treffer van de 20-jarige Bram Klijsen. Zo trokken we de overtime in. Na drie minuten lanceerde de Luikse goalie Stef Verhulst winger Bryan Henry die zo Akim Ramoul naar de 2-3 winst piloteerde. Wat een boeiende match; slechts één puntje voor Phantoms in het klassement. In de hoofden van de Antwerpse spelers zal deze wedstrijd wel een heel wat belangrijker zijn. Dit is een morele opsteker van formaat! En een wat verzwakt Luik zal na dit zware weekend weten dat elkeen moet presteren om de doelstellingen te behalen.

STAND

  Team GP W L OTW OTL GD PTS
1 ERA Renomar HYC 7 7 0 0 0 +44 21
2 Luik Bulldogs 7 4 2 1 0 +25 14
3 Chiefs Leuven 7 3 3 0 1 +3 10
4 Mechelen Golden Sharks 7 3 4 0 0 -1 9
5 Antwerp Phantoms 7 2 3 1 1 -10 9
6 Turnhout Tigers 7 0 7 0 0 -63 0
Previous Tilburg Trappers weet nu wel na overtime te winnen
Next Dijkema scoort voor Färjestad, Linköping blijft koploper SHL