Tilburg Trappers weet nu wel na overtime te winnen

Tilburg Trappers ontving zondagmiddag na een lastige uitwedstrijd van vrijdag, de Crocodiles uit Hamburg. Op papier leek dit een makkelijke tegenstander. Toch had Tilburg Trappers moeite om te winnen van de Crocodiles uit Hamburg. Pas na overtime wist Tilburg Trappers twee punten in Tilburg te houden. Tilburg Trappers won met 4-3. Graeme Mc Taggart doet verslag.

Acht afwezige spelers zorgen voor o.a. problemen in de defensie

Tilburg Trappers startte de wedstrijd met wederom een flink gehavend team. Er waren een aantal spelers geblesseerd en een aantal andere spelers moesten met het tweede team meespelen. De spelers; Alexei Loginov, Boet Van Gestel, Ninho Hessels, Kevin Bruijsten, Mickey Bastings, Tijn Jacobs, Brock Montgomery en Nick De Ruijter verschenen niet op het ijs.

Tilburg Trappers begon de wedstrijd sterk met meer schoten op de goal dan Crocodiles Hamburg. Na bijna 6 minuten stond Tilburg Trappers met een man meer op het ijs. Echter kon dankzij het slordige spel aan Tilburgse zijde geen openingstreffer gemaakt worden. Trappers speelde goed naar voren maar had het achterin niet goed op orde. Door slecht verdedigingswerk van de Tilburgers was het de Canadees Brad McGowan die net langs de handschoen van Ruud Leeuwesteijn schoot. Nog geen minuut later namen de Crocodiles nog meer afstand van de Trappers. Het was de Amerikaanse Duitser Aaron Reinig die de 0-2 maakte. Pas twee en een halve minuut voor de eerste dweilpauze deed Tilburg Trappers wat terug. Net op het moment dat Ivy Van Den Heuvel uit de strafbank kwam, lag de puck achter de keeper van Crocodiles. De goal werd gemaakt door Danny Stempher op aangeven van Jordy Verkiel en Kilian Van Gorp.

Danny Stempher de maker van de aansluitingstreffer. Foto: Arie Leeuwesteijn

Goalie change

Met een achterstand van 1-2 begon de tweede periode met een aantal kansen over en weer. Na dik zes minuten mocht Delaney Hessels op de strafbank toekijken hoe Mitch Bruijsten een onvervalste shorthanded goal maakte. De gelijkmaker kwam tot stand na assists van Kilian Van Gorp en Jordy Van Oorschot. Na precies 33 minuten na de puckdrop was het wederom Crocodiles die op voorsprong kwam. Het was Jake Ustorf die de supporters in het uitvak op de banken kreeg. Direct na de 2-3 haalde Bo Subr, Ruud Leeuwesteijn van het ijs. Ian Meierdres werd vervolgens een paar minuten voor het einde van de tweede periode op de proef gesteld toen een speler van Crocodiles counterde, en alleen op de goalie afkwam. Het was wederom het team uit Hamburg dat met een voorsprong ging pauzeren.

Genoeg kansen leveren geen winst op na 60 minuten

In de derde periode moest Tilburg Trappers aan de bak. Ook al had Tilburg de meeste kansen, stonden ze na twee periodes nog steeds achter. Tilburg zette veel druk en dat resulteerde dan ook in de terechte gelijkmaker. Het was wederom Mitch Bruijsten, die zijn team voor de tweede keer in de wedstrijd op gelijke hoogte met de tegenstander bracht. De 3-3 kwam tot stand dankzij assists van de sterk spelende Ivy Van den Heuvel en Jordy van Oorschot. Tilburg Trappers wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vervolgens kreeg Tilburg diverse kansen, waaruit nog steeds geen doelpunt kwam. Even leek de puck er in te gaan maar het was de lat die voorkwam dat de puck de goal in ging. Anderhalve minuut voor het einde van de reguliere speeltijd mocht Ivy Van Den Heuvel op de strafbank plaatsnemen. Het lukt de Trappers niet om de wedstrijd te winnen.

Teamcaptain Ivy Van Den Heuvel. Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers wint na overtime

Tilburg Trappers kon zich wederom opmaken voor overtime. Van de laatste 4 wedstrijden speelde trappers drie maal overtime. Tilburg begon de overtime met een mannetje minder omdat Ivy Van Den Heuvel nog op de strafbank zat. Het publiek hield zijn adem in. Waar de Trappers in Leipzig en Hannover niet de winst na overtime (en shootouts in Hannover) over de streep kon trekken, lukte het de Tilburgers vandaag wel. Het was niemand minder dan Nardo Nagtzaam op aangeven van Mitch Bruijsten en Giovanni Vogelaar die Tilburg Trappers het winnende doelpunt bezorgde.

Nardo Nagtzaam, de maker van het overtime doelpunt. Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers vs Hamburg Crocodiles 4-3 OT

Nardo Nagtzaam maakt het winnende doelpunt Tilburg Trappers vs Hamburg Crocodiles 4-3 OT

Geplaatst door Tilburg Trappers fan op Zondag 14 oktober 2018

De Tilburg Trappers krijgt volgende week een rustige week. Dat is voor de Tilburgers fijn na de zware wedstrijden en roerige week met het slechte nieuws m.b.t. de DEL 2. De Tilburgers spelen maar één wedstrijd en dat is uit bij Hannover Indians. De spelers die extra meters moeten maken vanwege de vele geblesseerde spelers krijgen nu wat extra tijd om te herstellen met één wedstrijd in het verschiet.

Interviews na de wedstrijd:

Ivy van den Heuvel Post Match vs Crocodile Hamburg

????? "Er staat bij Hamburg gewoon een prima keeper in het doel". Tilburg Trappers captain Ivy van den Heuvel sprak met Cor Machielsen over de 4-3 OT zege tegen Crocodiles Hamburg.