Nijmegen wint in Den Haag, derde zege voor Mechelen


Face-Off IJshockey Beker

Gisteren zes lekkere bekerduels in beide landen; de kraker van het programma stond op de rol in Den Haag, waar AHOUD Devils de gastheren met 4-1 versloeg. Sven van der Oost en Ed Versteeve blikken terug.

CAIROX HIJS HOKIJ – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 1-4

In een matig bezette Uithof stond er op de eerste speeldag van de Beker een heuse kraker op het programma. AHOUD Devils Nijmegen kwam vol ambitie naar de Hofstad, om te laten zien waar de ploeg dit jaar toe in staat is. En tegen wie kan je dat beter doen dan de drievoudig prijswinnaar van vorig jaar.

De wedstrijd begon meteen goed voor de Nijmegenaren. Na 55 seconden spelen was het routinier Levi Houkes die de 0-1 op het bord schoot. Een droomstart. Beide ploegen kwamen daarna in de eerste periode tot wat kleine kansjes maar echt spektakel bleef uit.

In de tweede periode ging het ineens snel. Roderick van Houten zette de 0-2 op het bord en Nijmegen zat op rozen. Het was Jasper Kick die namens Cairox Hijs Den Haag de spanning weer teug bracht in de wedstrijd door de 1-2 te noteren. Het werd weer een close game! Voor welgeteld een minuut. Toen was daar Ritchie van Hulten die het verschil weer op twee bracht in het voordeel van de bezoekers.

In de de derde periode deed Den Haag er alles aan om nog te scoren maar de Nijmegenaren hielden stand. Met een uitblinkende Deniz Mollen tussen de pipes kwam de thuisploeg niet verder dan de ene goal die op het bord stond. De Devils deden zelfs nog een extra duit in het zakje via Branden Eden die de eindstand op 1-4 bepaalde.

De ambities van Ahoud Devils Nijmegen zijn duidelijk gemaakt. Voor Cairox Hijs Den Haag rest niet anders dan de wonden te likken en te werken aan herstel. Na afloop spraken Jonathan van Osta en Ed Versteeve met Deniz Mollen en Jasper Kick

TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – MICROZ EATERS GELEEN 0-10

Opnieuw een dikke nederlaag voor het Toekomstteam van Trappers. Na de zeventien treffers van vrijdag, deden de Brabanders het gisteren iets beter. Eaters had echter niets te duchten en kon na 20 minuten al met 0-4 van het ijs. De overige zes treffers werden netjes verdeeld over de laatste 40 minuten. Luca Heutmekers en Nick Verschuren namen beiden twee goals voor hun rekening. Tilburg heeft inmiddels in twee duels 27 tegentreffers tegen de touwen zien vliegen in het bekertoernooi.

AMSTERDAM TIGERS – ZOETERMEER PANTERS 4-3

Nadat Femke Halsema het duel opende met de puck drop, openden Tigers en Panters (haast traditieoneel) hun wapengekletter met een vroege goal. Na 28 tellen had Stef Overweg de openingstreffer voor de thuisploeg al te pakken. Thomas Borgman maakte niet veel later gelijk. De beslissing viel in periode twee, toen John Versteeg twee maal binnenschoot voor een marge van twee. Panters kwam twee maal terug tot op één treffer, maar de punten bleven in Amsterdam.

  Team GP W L OTW OTL GD PTS
1 AHOUD Devils Nijmegen 2 2 0 0 0 +19 6
2 Microz Eaters Geleen 1 1 0 0 0 +10 3
3 Amsterdam Tigers 1 1 0 0 0 +1 3
4 Unis Flyers Heerenveen 0 0 0 0 0 0 0
5 Zoetermeer Panters 1 0 1 0 0 -1 0
6 CAIROX HIJS Hokij 1 0 1 0 0 -3 0
7 Trappers Toekomst 2 0 2 0 0 -26 0

MECHELEN GOLDEN SHARKS – TURNHOUT TIGERS 10-6

Een doelpuntenfestijn in Mechelen, waar Golden Sharks de derde bekerzege boekte. Na winstpartijen tegen Antwerp en Chiefs, was deze zege verwacht. Turnhout bood goed partij in het Mechelse en nam brutaal een 2-0 voorsprong door Max Raedts en Alexander Verherstraeten. Door vijf treffers op rij nam Golden Sharks de regie, maar een monsterscore bleef uit. Veel treffers vielen er wel; zestien in totaal die een 10-6 uitslag opleverde. Martin Vachal had een hattrick voor de thuisploeg.

CHIEFS LEUVEN – LUIK BULLDOGS 3-5

Chiefs moest op zoek naar een bounce back zege, na het verlies vorige week tegen Mechelen. Dan moest de ploeg van Gil Paelinck zien af te rekenen met de Bulldogs uit Luik. Geen gemakkelijke opgave, maar de thuisploeg nam een verdiende 2-0 voorsprong door Alec James en captain Dean ThururaHet gaf daarna het duel volledig uit handen en moest vijf treffers op rij slikken van Bulldogs, waarbij Nick Rivait er twee voor zijn rekening nam. De tweede goal van Alec James kon niet voorkomen dat er 3-5 op het bord verscheen.

ANTWERP PHANTOMS – ERA RENOMR HYC 0-6

Antwerp Phantoms lijkt een zwaar seizoen tegemoet te gaan; samen met Turnhout staat het na drie speelronden nog puntloos onderaan. Wat de ploeg het meest zorg zal baren is dat het ontbreekt aan offensieve power. Een ‘probleem’ dat de gasten uit Herentals niet kennen vooralsnog. Na twintig minuten stond er 0-3 op het bord, waarna HYC rustig aan naar een comfortabele 0-6 winst schaatste. Preston Shupe nam een hattrick voor zijn rekening voor de bezoekers. Antwerp scoorde in drie bekerduels even zoveel keer, terwijl HYC nog geen tegentreffer kreeg te verwerken.

  Team GP W L OTW OTL GD PTS
1 Mechelen Golden Sharks 3 3 0 0 0 +18 9
2 ERA Renomar HYC 2 2 0 0 0 +19 6
3 Luik Bulldogs 2 2 0 0 0 +5 6
4 Chiefs Leuven 3 1 2 0 0 +3 3
5 Antwerp Phantoms 3 0 3 0 0 -19 0
6 Turnhout Tigers 3 0 3 0 0 -26 0

 

Previous Video: Femke Halsema vindt ijshockey 'de meest geweldige sport die er is'
Next NHL Preview: Kan Winnipeg bouwen op het succes van vorig seizoen?