NHL Preview: Kan Tampa Bay Lightning de laatste stap zetten?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Tampa Bay Lightning.

Afgelopen seizoen

De Bolts zouden het afgelopen seizoen wel even gaan doen. Na een heel prima seizoen waarin ze zeer voortvarend van start gingen, leken ze zeker een van de favorieten om de Stanley Cup te gaan pakken. Uiteindelijk verloren ze nipt in de halve finale tegen de latere winnaar Washington Capitals.

Aangetrokken en vertrokken 

Er gebeurde niet heel erg veel op transfergebied. De Bolts hebben gewoon een hele sterke selectie en dat weten ze ook. Belangrijke spelers zoals Nikita Kucherov, Ryan McDonagh en J.T. Miller werden voor lange tijd vastgelegd.

Verder vertrok good old Chris Kunitz richting Chicago Blackhawks en werd er nog een hele zooi spelers divisies lager gestald, om daar te rijpen.

De meeste belangrijke transfer was wellicht wel dat GM Steve Yzerman per ommegaande geen GM meer is. Hij verlengde zijn contract niet, en gaat nu aan de slag als senior adviseur van de nieuwe GM Julien Brisebois, die eerder zijn assistent was.

Vooruitblik

Tampa gaat vol voor de Stanley Cup. Vorig jaar waren zij een van de favorieten, en het was een grote klap dat ze verloren van de latere winnaar Washington. Ze hebben hun team goed bij elkaar gehouden en geleerd van wat ze fout hebben gedaan. Ze zijn wellicht meer volwassen geworden en gaan alles op alles zetten om weer eens als laatste over te blijven.

Keep an eye on

Nikita Kucherov Hij liet vorig seizoen al bizarre dingen zien. Wellicht wel de beste winger in de NHL met een fabelachtige techniek, die hij maar al te vaak aan het showcasen was. Samen met zijn maatje Steven Stamkos vormen zij een dodelijk duo, mits Stamkos fit blijft.

Steven Stamkos was zeker aan het begin van vorig seizoen zeer goed op dreef. Daarna kwam een beetje de klad erin. Maar hij is een zeer goede speler en een absolute killer voor de goal.

Andrei Vasilevskiy maakte vorig seizoen onmogelijke reddingen en was zeer lang in de running om de Vezina award te pakken. Een uitstekende goalie. Wie kan zich niet de onderstaande save herinneren? Bizar.

Al met al is de Lightning een zeer goede en uitgebalanceerde ploeg die veel spelers heeft die het verschil kunnen maken. Als de drie bovenstaande er niet zijn, dan zijn er wel anderen die meer dan prima hun rol over kunnen pakken.

Voorspelling

De Lightning is gewoon een van de favorieten voor de Stanley Cup. Hun team is zo veelzijdig, dat ze het erg ver kunnen gaan schoppen. Ik vind hen een van de grote favorieten voor het behalen van de eindprijs.

Previous AHOUD Devils Nijmegen heeft geen kind aan Tilburg: 17-1
Next Ingolstadt boekt shutout zege, 129 strafminuten bij Ice Tigers vs Bremershaven