AHOUD Devils Nijmegen heeft geen kind aan Tilburg: 17-1

Face-Off IJshockey Beker

Vrijdagavond ging de eerste bekercompetitie wedstrijd van het seizoen in Nederland van start. In Nijmegen werd het Toekomst Team van de Tilburg Trappers ontvangen in het Triavium door de Ahoud Devils. De ploeg van de nieuwe coach Alexander Jacobs maakte compleet gehakt van de bezoekers uit Tilburg: 17-1

SCHERP VAN START

AHOUD Devils Nijmegen Trappers Face-Off IJshockey BeNe League

In de eerste minuten van de wedstrijd kon je goed merken dat de thuisploeg vele malen sterker was dan de jonge Tilburgers. Levi Houkes zette Nijmegen al na 52 seconden spelen op voorsprong. Er werden in het vervolg ook vele kansen gemist rond de het doel van Tilburg, Toch werd er nog drie maal gescoord o.a. door de nieuwe Canadese aanwinst R.J. Reed, voordat beide teams met een 4-0 stand de pauze in gingen.

DUBBELE CIJFERS

Bij de start van deze periode werd het niet veel beter voor de bezoekers. De Nijmegenaren troffen in het middenstuk nog zes maal doel. Jeffrey Melissant maakte zijn eerste officiële treffer in dienst van AHOUD. Na 40 minuten was de stand al naar dubbele cijfers getild en Trappers moest vrezen dat het met een vreselijke uitslag de bus in moest.

Die angst was terecht, want ook in het slotstuk nam AHOUD geen gas terug. Trappers redde de eer doordat Nijmegen goalie Jeffrey Vermeulen niet goed stond. Ninho Hessels wist de eretreffer te noteren. De toeschouwers in het Triavium zagen hun favorieten het net nog zeven maal vinden, zodat er een 17-1 monsterscore op het bord te vinden was als uitslag.

De eerste drie punten in het bekertoernooi staan op de tellers van Nijmegen, dat vanavond afreist naar Den Haag waar het ongetwijfeld veel meer tegenstand zal treffen. Voor Trappers werd het een eerste keiharde les waar het zich dit seizoen op kan voorbereiden qua tegenstand tegen de topploegen.