Ingolstadt boekt shutout zege, 129 strafminuten bij Ice Tigers vs Bremershaven


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde vijf in de DEL gisteravond, waar Ingolstadt een ruime zege boekte en er sprake was van een gewenst schok effect bij Ice Tigers. Rik Bruijnius brengt jullie op de hoogte.

ERC Ingolstadt – Schwenninger Wild Wings 6-0

Ruim 3200 toeschouwers waren naar de Saturn Arena gekomen in Ingolstadt gekomen voor het duel tegen Wild Wings. Qua score een eenzijdig duel, maar gezien het spel ging het gelijk op. Het was Ingolstadt goalie Jochen Reimer die de hoofdrol opeiste door alle 30 schoten te pareren. Vervolgens waren zijn ploeggenoten hem van dienst door maar liefst zes keer de puck tegen de touwen te knallen in 31 pogingen. Grote man in de score was Jerry D’Amigo; de Amerikaan wist drie goals en één assist te produceren.

THOMAS SABO Ice Tigers – Pinguins Bremerhaven 6-2

Eerder deze week werd Ice Tigers hoofdcoach Kevin Gaudet de laan uit gestuurd. Dit leverde dus meteen het spreekwoordelijke schok effect op. Na deze wedstrijd moet blijken of dit voor langere duur zal zijn, of dat de selectie het gewoon net niet heeft. Voormalig Edmonton Oilers speler Will Acton nam zijn ploeg bij de hand. Hij soorde zelf één keer en bereidde twee goals voor.

De eveneens ervaren Jason Bast nam twee goals voor zijn rekening en daar was het gewenste “schok effect”. De wedstrijd werd overigens ontsierd door enkele vechtpartijen, maar vooral door extreem gemeen spel zoals checks op het hoofd en de nek. Dit leverde 38 strafminuten op voor de thuisploeg en maar liefst 91 voor Bremerhaven.

Eisbären Berlin – Iserlohn Roosters 4-3

Voor Berlijn de derde zege op rij. Het was een mooie wedstrijd om te zien, met enorm veel kansen over en weer (SOG 40-47). Naast de beide goalies, Maximilian Franzreb en Sebastian Dahm, was aan Berlijn zijde Jamison MacQueen de grote man; hij wist een hattrick te produceren. Aan de kant van Iserlohn kwam Johnathan Matsumoto niet verder dan twee goals en dat was net het geringe verschil van de avond.

Adler Mannheim – Grizzlys Wolfsburg 6-3

De gedeeld koploper uit Mannheim liet zien dat met de vierde zege op rij, het verlies in de seizoensopener tegen Düsseldorf een incident was. Met goed en gevarieerd aanvalsspel werd Wolfsburg van het ijs getikt. Mannheim was duidelijk de sterkere in deze confrontatie en de overwinning was dan ook geheel terecht. De productiefste mannen van de avond waren Chad Kolarik met twee goals en Luke Adam met een goal en een assist voor Mannheim. Voor Wolfsburg wist Christoph Höhenleitner twee maal het net te vinden.

Augsburger Panther – Düsseldorfer EG 1-2 OT

Koploper Düsseldorf had het niet gemakkelijk en moest via een verlenging de overwinning binnen halen. De Augsburgers boden goed partij en wisten aan het begin van de tweede periode de score te openen. Het was Jaroslav Hafenrichter, die de puck over de doellijn kreeg. Net na het passeren van het half uur wist Philip Gogulla de gelijkmaker op het bord te zetten. In overtime was het Alexander Barta die op aangeven van “man of match”Philip Gogulla de winnende maakte.

Kölner Haie – Straubing Tigers 0-1

Weer verlies in een thuiswedstrijd door Köln. Dit is al het derde thuisverlies in vier wedstrijden. Vandaag wist men zelfs niet tot scoren te komen. Het was geen top wedstrijd, om maar niet te zeggen dat het niet om aan te gluren was. Dit overigens van beide kanten. In de tweede periode wist Thomas Brandl de enige goal van de wedstrijd aan liet tekenen.

EHC Red Bull München – Krefeld Pinguine 1-2

Een ware subtop kraker in München. Het werd een heerlijk pot hockey met veel kansen over en weer. Twee goalies die uitblonken en maar één goal verschil op het scorebord. Het was Jordan Caron die de score opende in de tweede periode. In dezelfde periode was het Mark Voakes die de gelijkmaker aan mocht laten tekenen. De derde periode was nog geen minuut oud toen Chad Costello de winnende tegen de touwen schoot. Een mooie wedstrijd die de benaming “kraker”waardig was.

Previous NHL Preview: Kan Tampa Bay Lightning de laatste stap zetten?
Next Video: Femke Halsema vindt ijshockey 'de meest geweldige sport die er is'