‘A walk in the park’ voor Tilburg Trappers tegen Harzer Falken

Vrijdag won Tilburg Trappers met 3-6 bij de TecArt Black Dragons in Erfurt. Gisteren kreeg Harzer Falken in het eerste duel op Stappegoor een pak slaag: 10-0. Graeme McTaggert blikt terug.

Twee shorthanded goals

De eerste thuiswedstrijd van de Tilburg Trappers dit seizoen begon met acties over en weer. Na vijf minuten spelen, voerden de Tilburgers de druk op. Nadat Danny Stempher een kans miste na een fout in de defensie, was het 30 tellen later wel raak. Giovanni Vogelaar liet de puck als een kanonskogel achter doelman Hönkhaus inslaan. Vrijdag maakte Vogelaar het eerste competitiedoelpunt, gisteren het eerste thuisdoelpunt van het seizoen.

Giovanni Vogelaar, de maker van het eerste (thuis)doelpunt van het seizoen. Foto: Christian de Leeuw

Halverwege de periode mocht Boet Van Gestel gaan douchen na een check to the head; vijf minuten powerplay dus voor de bezoekers. Stempher profiteerde nu wel van een fout in de verdediging en scoorde shorthanded de 2-0. Een één-tweetje tussen Nardo Nagtzaam en Mitch Bruijsten leverde nog geen treffer op, maar een halve minuut later lukte het Bruijsten dankzij Nagtzaam wel. Opnieuw een goal in ondertal en met een comforatabele 3-0 voorsprong zochten beide teams de kleedkamers op.

Nardo Nagtzaam. Foto: Arie Leeuwesteijn

Het Nijmeegse trio en de hattrick van Kevin Bruijsten

Nog voordat de supporters goed en wel na de break op hun stoeltje zaten, lag de 4-0 dankzij Kevin Bruijsten al achter goalie Hönkhaus. Het Nijmeegse trio (Nardo Nagtzaam, Kevin en Mitch Bruijsten) dat in de voorbereidingen de nodige doelpunten maakte, zorgden veelvuldig voor applaus vanaf de tribunes. Na vijf minuten in de tweede periode deed Harzer Falken wat terug. Goalie Ian Meierdres werd drie maal in tien tellen onder vuur genomen, maar Meierdres stond zijn mannetje. Kevin Bruijsten voltooide zijn hattrick door nog twee maal raak te vuren op aangeven van eerst Nagtaam en daarna op assist van Hermens.

Een paar minuten voor de tweede break mocht goalie Meierdres weer zijn kwaliteiten laten zien. Direct nadat Meierdres de puck tegenhield, werd er aan de andere kant van het ijs een powerplay goal gescoord. Wederom Kevin Bruijsten op aangeven van defender Ryan Collier. Ruim drie minuten het verstrijken van het middenstuk schoot de Rus Alexei Loginov met scherp. Het doelpunt na een assist van Reno De Hondt zorgde er voor dat de Tilburgers met een riante voorsprong van 8-0 richting het slotstuk gingen.

Nijmegenaar Kevin Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn

Shutout

Na vier minuten in de derde periode scoorde Nardo Nagtzaam een powerplaygoal nadat hij de puck van Kevin Bruijsten kreeg. Nagtzaam die vandaag bij veel goals was betrokken, mocht eindelijk ook zelf een goal achter zijn naam zetten. Falken kreeg een twee man meer situatie (dubbele straf Trappers), maar ook hier wisten de Duitsers geen gebruik van te maken. Een kleine vijf minuten voor het einde van de wedstrijd schoot wederom Giovanni Vogelaar met een verwoestend schot het tiende doelpunt binnen. Na een ‘walk in the park’ in Tilburg Zuid was de shutout voor de sterk keepende Ian Meierdres een feit.  De mannen van Bo Subr kunnen met veel vertrouwen aankomende vrijdag afreizen naar de Moskitos in Essen. En dat levert ongetwijfeld een zwaardere pot op, dan de tegenstand van gisteren.