DEL: Iserlohn walst over München heen, Düsseldorf neemt koppositie over

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde vier in de DEL gisteravond, waar München een dikke nederlaag leed. Rik Bruijnius brengt jullie op de hoogte.

Iserlohn Roosters – EHC Red Bull München  8-3

Elf goals waarvan acht voor Iserlohn. Die hadden het vizier op scherp staan want één op de vier schoten leverde een treffer op. Voor Iserlohn was Jonathan Matsumoto de grote man met twee goals en een assist. München ving de wedstrijd aan met tweede goalie Kevin Reich in de line up. Dit was dus geen succes en werd pas na de achtste goal vervangen door reguliere starter Danny Aus den Birken.

Pinguins Bremerhaven – Düsseldorfer EG 3-4

In een enerverende en gelijk op gaande wedstrijd waarin beide teams 27 keer op doel schoten was het Düsseldorf wat met de eer van de overwinning zou pronken. Met twee goals was het Düsseldorfer verdediger Bernhard Ebner die man van de wedstrijd werd. Derhalve was het vier en halve minuut voor het einde van de wedstrijd Jeadon Descheneau die de winnende goal liet aantekenen.

Kölner Haie – Grizzlys Wolfsburg 2-0

Een shutout voor goalie Gustaf Wesslau. Hij kreeg negentien schoten op zich afgevuurd en wist ze allemaal te keren. Wesslau werd dan ook terecht de man of match. De eerste goal van de wedstrijd werd in de eerste periode gescoord door Felix Schütz. De ruim 9100 toeschouwers moesten tot het eind van de wedstrijd wachten voor dat er weer gescoord werd. Het was Benjamin Hanowski die de eer kreeg om te scoren in een leeg doel.

Krefeld Pinguine – Schwenninger Wild Wings 4-2

In een ietwat saaie wedstrijd die gelijk opgaand was met vijftien om zestien schoten op doel, was het Krefeld dat aan het langste eind trok. Voor Krefeld was Jordan Caron de man van de wedstrijd met twee goals waarvan de tweede een empty netter was. De winnende goal was voor Vincent Saponari de Amerikaan scoorde een short handed goal vlak voor het verstrijken van de tweede periode.

Straubing Tigers – Adler Mannheim 5-6

Nog een elf goals wedstrijd deze ronde. Deze wedstrijd was enorm spannend en de elfde goal was beslissend. Ervaren Straubing Tigers speler Jeremy Williams scoorde een hattrick, maar helaas mocht dit niet tot de overwinning leiden. Het was Mannheimer Tommi Huhtala die met nog één minuut een vierenveertig seconden op de klok middels een short handed goal de winnende aan liet tekenen. Enkele seconden later volmaakte Jeremy Williams zijn eerder benoemde hattrick op de powerplay maar dit mocht niet meer baten.

THOMAS SABO Ice Tigers – ERC Ingolstadt 3-4

Een wedstrijd met twee gezichten. Ingolstadt had veruit de meeste schoten maar keek na twee periodes wel tegen een twee goals achterstand aan. Inglostadt verdediger Colton Jobke scoorde in de eerste periode de enige goal. In de tweede periode leek Thomas Sabo Ice Tigers de wedstrijd naar zich toe te trekken door drie keer te scoren. Aanvaller Brandon Buck nam er twee van de drie voor zijn rekening. Maar in de derde periode was het Ingolstadt dat de wedstrijd volledig om wist te keren. Ze wisten drie maal het net te vinden en de winnende werd in een vijf tegen drie powerplay gescoord door Michael Collins.

Augsburger Panther – Eisbären Berlin 1-2 OT

Een extreem spannende wedstrijd met schoten over en weer (38-33). Toch duurde het tot zes minuten in de tweede periode voordat de eerste goal gemaakt werd en het was de Berlijnse verdediger Michael Dupont die de puck in het doel wist te werken. De wedstrijd bleef over en weer gaan. Augsburg had maar liefst veertien minuten en vijftig seconden met een man meer op het ijs gestaan. Het verbaast dan ook niemand dat de gelijkmaker uit een powerplay situatie kwam. De derde periode was vier en halve minuut oud toen Simin Sezemsky hier voor tekende. Uiteindelijk was er een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. Na drie en halve minuut was het Colin Smith die Berlijn de overwinning bezorgde.

Previous NHL Preview: Pittsburgh Penguins hinkelt op twee gedachten