Tilburg Trappers wint eerste competitiewedstrijd in Erfurt

Gisteren speelde Tilburg Trappers de eerste competitiewedstrijd tegen TecArt Black Dragons uit Erfurt. De mannen van Bo Subr wonnen met 6-3 en konden met een prettig gevoel de busreis van 542 kilometer huiswaarts maken.

Eerste goal van het seizoen

De Tilburgers begonnen de wedstrijd met veel druk naar voren. Al na negen minuten werd de eerste goal van het seizoen gescoord. Giovanni Vogelaar, die sinds vrijdagavond in onze promofilm schittert, zette Trappers op een 0-1 voorsprong. Ondanks het dominante spel werd er niet meer gescoord en dus zochten beide teams de kleedkamers op met deze stand.

De gelijkmaker

Trappers had al vrij snel in de tweede periode een powerplay, maar kon daar niet van profiteren. Vlak nadat de thuisploeg weer compleet was, scoorde Reto Schüpping de gelijkmaker. Halverwege de wedstrijd zette Trappers aan en dat resulteerde in twee treffers. Een halve minuut nadat Ivy van den Heuvel de 1-2 op het bord had gezet, breidde Nardo Nagtzaam de voorsprong verder uit naar 1-3.

Trappers Black Dragons Face-OFf

Lekker slotstuk

Meer dan de helft van de straffen van vanavond werden in de derde periode uitgedeeld. Na diverse straffen aan het begin van het slotstuk deed Erfurt iets terug via Michal Vazan. In het laatste deel van het duel stelde Trappers de zege veilig. Na tien minuten zette Jordy van Oorschot de 2-4 op het scorebord, waarna Ian Meierdres zijn ploeg op de been hield door het penalty-shot van Tom Fiedler te keren.

Een minuut later trakteerde de jarige Boet van Gestel zijn ploeg op de 2-5. Mitch Bruijsten bracht de marge op vier door een empty-netter. Vlak voor tijd bepaalde Tom Fiedler van de eindstand op 3-6.

De jarige Boet van Gestel Foto: Arie Leeuwesteijn

De mannen van Bo Subr krijgen zondag Harzer Falken op bezoek, die hun eerste competitiewedstrijd met 4-8 van Hannover Scorpions verloren.

Previous RBS XII: Wordt het UNIS Flyers Heerenveen of CAIROX HIJS Hokij?