Berlijn boekt eerste zege, veel goals en straffen bij Krefeld vs Iserlohn

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde drie was gisteren bij onze oosterburen. Er viel genoeg te genieten op de vrijdagavond, dus Cor Machielsen praat jullie weer volledig bij bij.

Adler Mannheim – Thomas Sabo Ice Tigers 4-2

De mannen uit Mannheim namen al snel een 2-0 voorsprong in de eerste tien minuten door een goal van Chad Kolarik en een powerplay goal van Markus Eisenschmid. Een minuut voor het einde van de eerste periode maakte Jason Bast de aansluitingstreffer voor Nürnberg. Na 34 minuten bouwde Mannheim de voorsprong weer uit naar twee door David Wolf. Vroeg in de slotperiode maakte Shawn Lalonde het weer spannend, maar een empty netter elf seconden voor tijd van Andrew Desjardins betekende nul punten voor Nürnberg en drie voor Mannheim.

Eisbären Berlin – Pinguins Bremerhaven 5-2

De eerste punten van het seizoen zijn binnen voor de mannen uit Berlijn. Na veertig minuten spelen stond de eindstand al op het bord. Twee goals van zowel Marcel Noebels en Jamie MacQueen (beide spelers noteerde een powerplay goal) en een treffer van Florian Kettemer zetten het vijftal op het bord. De twee van Bremerhaven kwamen op naam van Mike Moore en Cory Quirk en waren beiden aansluitingstreffers bij de 2-1 en 3-2.

Schwenninger Wild Wings – Düsseldorfer EG 0-3

Düsseldorf goalie Matthias Niederberger pakte een mooie shutout met 26 saves. De eerste twee periodes gebeurde er niet veel. Er werden slechts vier straffen uitgedeeld en de schoten verhouding was in die veertig minuten 17-26. In periode drie werd de winst veilig gesteld. Calle Ridderwall, Leon Niederberger en een shorthanded empty netter door Ken-Andre Olimb tekenden voor de winst voor DEG.

Krefeld Pinguine – Iserlohn Roosters 6-5 OT

Veel goals en een overtime beslissing in deze wedstrijd, die bol stond van straffen. Maar liefst 93 penalty minuten werden er uitgedeeld. Verbazingwekkender is het dat er maar drie powerplay goals vielen te noteren.

Na de eerste twintig minuten stond er 1-2 op het scorebord. Voor Krefeld scoorde Jacob Berglund. De goals voor Iserlohn kwamen van de stick via Marko Friedrich en Christopher Fischer. In het middenstuk werd het wat onvriendelijker en werden er drie powerplay goals gescoord voor een tussenstand van 4-4. Krefeld prikte er drie bij via Chad Costello en powerplay goals van Jordan Caron en Kirill Kabanov. Iserlohn gooide er ook een powerplay goal tegenaan via Anthony Camara en een goal van Kevin Schmidt.

Ook het slotstuk bracht geen winnaar. Beide teams scoorde nog een keer via Berglund met zijn tweede van de dag en Evan Trupp. Met 5-5 op de borden na zestig minuten was extra tijd nodig. Jakob Berglund maakte daarin zijn hattrick compleet voor Krefeld en toen kon het feest los barsten.

Grizzlys Wolfsburg – Straubing Tigers 2-5

Na acht minuten stond er al 0-3 op het scorebord door goals van Sven Ziegler, Antoine Laganiere en Fredrik Eriksson. Daarmee was de stemming onder de 2.774 toeschouwers al tot onder het vriespunt gedaald. Die slechte start kwam de thuisploeg niet meer te boven. In de tweede periode maakte Spencer Machacek de 1-3.  Spannender werd het niet voor de thuisclub want na vierenveertig minuten was het al weer 1-4 door een goal van Thomas Brandl.

Kris Foucault’s goal betekende de 2-4 maar het laatste woord was voor Stephan Daschner die met een empty netter de eindstand bepaalde op 2-5.

Kölner Haie – ERC Ingolstadt 1-2

Alle drie de goals werden gescoord vanuit een powerplay situatie. Na veertig minuten speeltijd was de stand 0-2 door Maury Edwards en Jerry D’Amigo. De aansluitingstreffer van Köln kwam in minuut 43 tot stand door Jason Akeson, maar goalie Jochen Reiner hoefde daarna nog maar drie schoten te keren om de overwinning mee naar Iserlohn te nemen.

EHC Red Bull München – Augsburger Panther 2-1

Wederom was het goalie Danny Aus den Birken die München overeind, hield zodat de punten in eigen huis bleven. De zilveren medaille winnaar uit Seoul maakte maar liefst 30 reddingen.

Augsburg kwam in de burenruzie op een verdiende 0-1 voorsprong door Matt White in de vierde minuut. Pas in minuut 27 kwam München op gelijke hoogte via Trevor Parkes. De winnende kwam van de stick van Canadees Mark Voakes die in minuut 45 de Bulls op voorsprong schoot en dat bleek de game winning goal te zijn.