CHL: Pilsen en Zug halen uit; derde nederlaag op rij voor Berlijn en Rouen

Face-Off IJshockey CHL

Wederom een aanvullend programma in de CHL. Onze Cor Machielsen brengt jullie weer up to date en onze nieuwe redacteur Barend Hoogteijling was in Frankrijk voor de wedstrijd van de Rouen Dragons tegen Kärpät Oulu en heeft daarbij het wedstrijdverslag gemaakt.

Tappara Tampere – Storhamar Hamar 6-1

In de eigen Hakametsä Stadium gevuld met 3.226 doldwaze Finnen werd binnen drie minuten de wedstrijd beslist. Tussen minuut elf en dertien scoorde Juhani Jasu, Tomáš Záborsky en Otto Rauhala. In de tweede periode legde Niko Ojamäki er nog twee treffers bij. In minuut 43 kwamen de Zweden ook op het bord te staan door een goal van Patrick Thoresen, maar het sluitstuk was nog voor de Finnen met de 6-1 door de tweede van Tomáš Záborský.

JYP Jyväskylä – HC Pilsen 2-6

De kampioen had het erg moeilijk in de eigen LähiTapiola Areena ondanks de steun van 3.354 fans. Al binnen 42 seconden lag de puck al achter de JYP goalie Eetu Laurikainen. Juha-Pekka Hytönen scoorde de gelijkmaker maar daar konden ze niet lang van genieten want de 1-2 lag er ook al weer snel in door Miroslav Indrák. Voor het einde van de eerste twintig minuten werd er nog twee keer gescoord door Pilsen. Milan Gulaš scoorde een power play goal en nog een equal strength door Petr Straka. De 1-5 en 1-6 werden gemaakt door Petr Kodýtek en Petr Straka die beide ook de assist gaven op de ander. De 2-6 in de laatste minuut door David Tomášek was puur voor de statistieken.

Djurgården Stockholm – Oceláři Třinec 3-4

De eerste twee goals waren beiden short handed; voor Stockholm scoorde Emil Bemström en voor Třinec was Vladimír Dravecký de gelukkige. Aan het eind van de tweede periode was de stand 2-2 door treffers van Andreas Engqvist en Tomáš Marcinko. In periode drie viel de beslissing. Kwamen  de Zweden op  eerst nog op voorsprong door Daniel Brodin, toch bleven ze zonder punten in eigen huis. Filip Haman maakte de 3-3 en twee minuten voor tijd zorgde Aron Chmielewski dat de punten mee gingen naar Třinec.

THOMAS SABO Ice Tigers – Mountfield HK 4-3 OT

Een overtime goal en een uitstekend keepende goalie brachten de Tigers de overwinning. De shots on goal waren duidelijk in het voordeel van Mountfield. 42 om 24. De eerste drie goals vielen in de laatste drie minuten van de eerste periode. Een voor de Tigers door Brandon Segal en twee voor Mountfield via Tomáš Vincour en Dominik GraňákBrandon Buck zorgde aan het eind van periode twee voor de 2-2. In de reguliere speeltijd scoorde beide teams nog eenmaal door Matěj Chalupa en Christopher Brown. De thuissupporters konden nog een keer extra juichen in de overtime met de winnende door wederom Christopher Brown.

EV Zug – Eisbären Berlin 6-1

Na twee close gewonnen uitwedstrijden kon EV Zug zwaar overtuigen in de eerste thuiswedstrijd. Kon Berlijn het nog bijbenen in de eerste periode, de twee andere periodes werden ze overklast.

Jonas Muller bracht de Duitsers nog wel op voorsprong maar lang konden ze er niet van genieten want een paar minuten later was het Carl Klingberg met de gelijkmaker. De dominantie van Zug kwam los in de tweede periode met goals van Viktor Stalberg, Miro Zryd en Lino Martschini. De dominantie eindigde niet na periode twee want in periode drie gingen de Zwitsers gewoon door. Wederom Klingberg met zijn tweede van de avond en de kers op de taart was voor Garret Roe die de 6-1 aantekende. Over een week begint de DEL maar is Berlijn er klaar voor? Gezien de drie wedstrijden in de CHL ben ik bang van niet.

HC Lugano – HC05 Banská Bystrica 4-1

Om nog enige hoop te houden op de play-offs moest Lugano wel winnen. En die missie werd volbracht. Met nog geen twee minuten op het bord lag de puck al in het net van de tegenstander. Benoit Jecker was de scherpschutter. Een splijtende pass van Julian Walker zorgde ervoor dat Raffaele Sannitz de 2-0 kon aantekenen. Bystrica kwam sterk terug. Róbert Varga kreeg te veel tijd om aan te leggen en deed dat feiloos. De 2-1 was een feit, drie goals in amper acht minuten gespeeld.

De mooiste van de avond werd gescoord door Linus Klasen, vanaf de neutrale zone een paar verdedigers omspelen en op het gemakje binnen geschoven. Jani Lajunen zette met een power play goal in de vijftigste minuut de eindtand op het bord.

Rouen Dragons – Kärpät Oulu 2-4

(verslag door onze redacteur Barend Hoogteijling die aanwezig was in Rouen)

De Dragons gingen in de kleine maar sfeervolle ijshal furieus van start en de technisch betere Finnen stonden daar toch wel even van te kijken. Helemaal toen, in de vierde minuut, door slecht verdedigen na een afgeslagen aanval, Nicolas Ritsz de 1-0 scoorde. De Fransen bleven het eerste deel van de eerste periode druk zetten maar wisten, ook in een vijf tegen drie situatie, niet te scoren.

Kärpät Oulu nam langzaamaan het heft in handen maar toch waren het de Fransen die tegen de verhouding in op 2-0 kwamen door Michel Miklík. Twintig seconden later scoorde Ville Leskinen al de 2-1.
De tweede periode begon zoals de eerste, waarin de Dragons veel inzet toonden. De ploeg uit Noord Finland liet zich niet meer verrassen en na acht minuten scoorde Alekei Heponiemen de gelijkmaker.

De Dragons kwamen vanaf toen haast niet meer uit het verdedigingvak en in de eerste Finse power play van de avond was het meteen raak: 2-3 door uitblinker Nicklas Lasu.

In de derde periode was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting de goal van Matija Pintaric.
Twee minuten voor tijd kregen de Fransen toch nog de mogelijkheid op de gelijkmaker toen de Fin Miska Humoloja naar de strafbank moest. Dragons haalde de goalie van het ijs voor een extra veldspeler. De face-off werd echter verloren en het was wederom Lasu die scoorde en de eindstand op 2-4 bracht.

Naast Lasu was ook de pas achttien jarige, door L.A. Kings als twintigste gedraft, Rasmus Kupari een opvallende speler deze avond.