Washington Capitals slaat eerste slag!


Stanley Cup Playoffs NHL

Afgelopen nacht het eerste duel tussen de Tampa Bay Lightning en de Washington Capitals. Marko Bok praat je bij.

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 2-4

Zou het dan eindelijk eens een keer zover komen? De Capitals in de Stanley Cup finale, of nog meer…? Vannacht was de boodschap duidelijk, Washington was de betere ploeg en kwam na tien minuten op voorsprong. De slotseconden van periode één waren curieus, Tampa Bay scoorde met zeven seconden te gaan, maar kreeg geen goal, maar een too many man penalty tegen. Washington won de face-off, Alex Ovechkin kreeg de puck en scoorde de 2-0, net voor de tijd op was. Die klap kwam hard aan bij Tampa, maar Washington was ook gewoon de betere ploeg. Twee scrappy goals in het begin van de tweede periode kostten Andrei Vasilevskiy zijn plek in de goal, Louis Domingue mocht daardoor zijn eerste play-off duel spelen. Hij kreeg trouwens nog maar zeven schoten te verwerken in de resterende 34 minuten. Tampa Bay deed in de derde periode wat terug via Steven Stamkos en Ondrej Palat, maar zal uit een ander vaatje moeten tappen in de rest van de serie (mb)

Previous Amerika vermorzelt Korea, Tsjechië op cruise control langs Wit-Rusland
Next Zwaar getroffen Humboldt Broncos volgend jaar toch in actie