Washington en Winnipeg boeken cruciale zeges in vijfde duel


Stanley Cup Playoffs NHL

Twee game vijf duels vandaag, en wel voor de finalisten van het afgelopen seizoen. Wie gaat er met een voorsprong van start in game zes? Rik Bruijnius praat je bij.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 6-3

Washington scoorde vannacht vier keer in de derde periode en nam daarmee een 3-2 voorsprong in de serie. In de eerste periode knalde Jamie Oleksiak Pittsburgh op voorsprong. Maar voor het einde van de periode scoorden John Carlson en Brett Connolly voor Washington, om zo met een voorsprong aan de tweede periode te beginnen. Deze was voor de Pittsburgh power play unit; Sidney Crosby en Patrick Hornqvist scoorden beide in overtal om zo met een minimale voorsprong de derde periode te aanvangen. Evgeny Kuznetskov en Jakub Vrana zetten Washington weer op voorsprong, waarbij de laatste treffer de winnende bleek te zijn. Aan het eind van de periode wist Washington nog twee keer in een leeg doel te scoren toen Pittsburgh de goalie van het ijs haalde om de gelijkmaker te forceren.

Nashville Predators – Winnipeg Jets 2-6

Winnipeg zette grote stap richting de conference finale met de overwinning in game vijf in Nashville. In de eerste periode werd er niet gescoord, de goals werden bewaard voor de tweede periode. Hierin werd zes keer gescoord twee keer door Nashville en vier keer door Winnipeg. Kyle Connor scoorde twee maal voor de bezoekers. De winnende werd gemaakt door Dustin Byfuglien. In de derde periode kwam de voorsprong niet meer in gevaar voor Winnipeg en liep het nog twee goals verder uit. Gaat game 6 in Winnipeg de eerste conference finale voor de Jets brengen? (rb)

Previous WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 6 mei
Next NHL Draftwatch: Ryan Merkley, geniaal en probleemgeval