Tampa Bay maakt gelijk en Vegas Golden Knights pakt voorsprong in de play-offs


Stanley Cup Playoffs NHL

Weer twee play-off wedstrijden de afgelopen nacht, onze redacteur Cor Machielsen keek mee en door de extra overtime bij de Sharks tegen de Golden Knights kwam hij zelfs te laat op zijn werk. Desondanks hier zijn terugblik op de twee wedstrijden.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 4-2

De man van de wedstrijd was Brayden Point met een goal (empty netter) en drie assists voor de Lightning. Het was lijn twee van de Lightning die het verschil maakte, met Ondrej Palat (goal en assist) en Tyler Johnson met een goal. Yanni Gourde had de score voor Tampa geopend met een power play goal in de eerste periode. Andrei Vasilevskiy maakte achttien saves. In de eerste wedstrijd scoorde de tweede lijn minus 12, dus er was wat aan gelegen om dat beter te doen. En dat is ze gelukt. Voor de Bruins scoorden Charlie McAvoy en Torey Krug. Brad Marchand had twee assists en Tuukka Rask maakte 27 saves. De tussenstand is nu 1-1 en gaan de play-offs verder in Boston.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 3-4 OT

In het Sap center van San Jose was het William Karlsson die met een diagonaal schot in de linker bovenhoek Martin Jones versloeg in overtime en zo de stand in de tweede ronde van de play-offs op 2-1 voor de Golden Knights bracht. Marc-Andre Fleury maakte 39 saves en pakte daarmee zijn 68e play-off overwinning wat hem in de top tien plaatst van de all time NHL lijst. Na de 1-0 achterstand door een power play goal van Timo Meier, scoorden de mannen uit Vegas drie keer op rij door Colin Miller en Jonathan Marchessault beide uit een power play situatie en Reilly Smith. Evander Kane maakte het weer spannend met de 2-3. Tot aan minuut 58 dachten de Knights dat overwinning twee binnen bereik was, maar Tomas Hertl stak er een stokje voor door de 3-3 binnen te tikken zodat overtime nodig was, maar het bleek achteraf niet genoeg te zijn voor de Sharks.

Previous Face-Off gaat de redactie uitbreiden: Join our team!
Next Turcotte weg bij Unis Flyers