Boston op matchpoint tegen Toronto, Washington trek stand gelijk met Columbus


Stanley Cup Playoffs NHL

Maar twee play-off wedstrijden afgelopen nacht. Onze Cor Machielsen keek of de Leafs en de Capitals het nog spannend konden maken en brengt jullie daarvan op de hoogte.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 1-3

Tuukka Rask bleek weer eens een te grote sta in de weg voor de Maple Leafs. Hij maakte vannacht 31 saves. De start voor Toronto was ook niet je-van-het te noemen. Binnen 28 seconden lag de eerste puck al achter Frederik Andersen in het net. Toch eindigde de eerste periode met een gelijke stand, want Tomas Plekanec scoorde voor de Leafs de gelijkmaker.

Laat in de tweede zette Brad Marchand de mannen uit Boston op voorsprong en Jake DeBrusk bouwde die uit door vroeg in de derde de 1-3 te maken. Daarna kwam de  overwinning niet meer in gevaar voor de Bruins,die het nu thuis kunnen afmaken op zaterdagavond.

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 1-4

In deze serie is er nog geen thuisoverwinning geweest. Na twee uitwedstrijden gewonnen door de Blue Jackets, was het nu de beurt aan de Capitals die de twee uitwedstrijden in Columbus wisten te winnen. Evgeny Kusnetsov nam de empty netter voor zijn rekening en produceerde twee assists. Alex Ovechkin nam een goal voor zijn rekening en had een assist, net als Tom Wilson.

De man die ook een goal voor Washington erin prikte was T.J. Oshie die de 0-2 maakte met een power play goal. Braden Holtby kreeg slechts 24 schoten te verwerken van Columbus en wist er 23 te stoppen. Holtby werd alleen gepasseerd door Boone Jenner die de 1-3 maakte na 46 minuten. Terug naar Washington voor de vijfde wedstrijd.

Previous Tilburg Trappers kan Oberliga titel pakken in Deggendorf
Next Een wedstrijd schorsing voor Ryan Hartman (Nashville Predators)