Sharks sweepen Ducks, matchpoint voor Pittsburgh, Tampa Bay en Nashville


Stanley Cup Playoffs NHL

Vier duels, Marko Bok en Cor Machielsen praten je weer bij. Cor zag de Sharks de Ducks sweepen!

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 0-5

Philadelphia moest deze wedstrijd winnen, maar kreeg opnieuw een pak rammel van de buurman. De grote mannen stonden op bij Pittsburgh, Evgeni Malkin, Phil Kessel, Kris Letang en Sidney Crosby scoorden ieder een goal. Matt Murray stopte 30 schoten. Sidney Crosby passeerde Mario Lemieux met het aantal punten in de play-offs en staat nu bovenaan.

De Flyers konden maar weinig uitrichten, zelfs een dubbele powerplay leverde één enkel schot op. De Penguins gaan met een 3-1 voorsprong terug naar huis en kunnen het daar afmaken (mb)

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 1-3

De Devils begonnen nog goed aan de wedstrijd met een snelle power play goal van Kyle Palmieri, maar voor het einde van periode een waren het J.T. Miller en Nikita Kucherov die orde op zaken stelden.

De Lightning is daarna eigenlijk niet meer in gevaar geweest. Een empty netter in de laatste minuut van wederom Nikita Kucherov zorgde ervoor dat de Lightning in Tampa Bay het lot van de Devils kan bezegelen. (Cor)

Colorado Avalanche – Nashville Predators 2-3

Nashville en Colorado blijven het spannend houden in hun duels, met Nashville als de meest gelukkige tot nu toe. De individuele klasse lijkt hier de doorslag te geven. De 1-0 van Filip Forsberg was geweldig, de 31 saves van Pekka Rinne hielpen ook mee.

Colton Sissons en Craig Smith voerden de score op naar 3-0, waarna Colorado sterk terug kwam, maar ook net te kort kwam. Ook hier is de stand nu 3-1, Nashville mag proberen het thuis af te ronden (mb)

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 2-1

Martin Jones bleek een te grote sta in de weg voor de Ducks. Hij weigerde mee te werken om de series nog spannend te maken. Jones sweepte gewoon de Ducks in vier wedstrijden. De goalie was goed voor 30 saves.  De Sharks kwamen op een 1-0 voorsprong door Marcus Sorensen.

In de derde periode werd het nog een beetje spannend toen Andrew Cogliano de gelijkmaker produceerde. Maar een dikke minuut later stond het al weer 2-1 voor de Sharks door Thomas Hertl. Daarna was het verzet gebroken en droop Anaheim met de staart tussen de benen af. (Cor)

Previous Josh Morrissey (Winnipeg Jets) voor één play-off duel geschorst
Next Tilburg Trappers kan Oberliga titel pakken in Deggendorf