Tilburg Trappers deelt dreun uit aan Deggendorfer SC: 9-3


Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

Het eerste play-off duel in de droomfinale tussen de Oberliga kampioenen Nord en Sud werd eigenlijk een eenrichtingsverkeer wedstrijd. Deggendorfer SC ging met de staart tussen de benen zurück naar de Heimat. Met maar liefst met 9-3 kregen ze klop op een bomvol Stappegoor.

FLITSENDE START

Zoals altijd ging  Trappers weer fanatiek van start. Binnen zes minutren lag de eerste puck al in het Duitse goal. Mitch Bruijsten haalde uit, en zag zijn diagonale slap shot tegen de netten vallen. Nardo Nagtzaam verdubbelde de voorsprong tien minuten later naar 2-0. Zijn inzet leek houdbaar, maar rolde tergend langzaam de lijn over. Ook Deggendorf kregen wat kansen, maar Ian Meierdres leverde puik keeperswerk af, en liet zich niet passeren. Een prima voorsprong na 20 minuten ijshockey.

Tilburg Trappers Deggendorfer SC
foto: Arie Leeuwesteyn

DOORDRUKKEN

Tilburg pakte de gasten uin het tweede deel bij de strot en lieten die pas weer los toen er 4-0 op de borden stond. Deggendorf goalie Cody Brenner werd vervangen, om zo het tij defensief te laten keren. Brock Montgomery en Ivy van den Heuvel waren de doelpuntenmakers die binnen 120 tellen van elkaar afdrukten voor Trappers. Na de keeperswissel scoorden de Duitsers  twee keer via Kyle Gibbons en Andrew Schembri. Maar tussendoor had Boet van Gestel al nummer vijf gemaakt. De locomotief die Trappers heette was simpelweg niet te stoppen door Deggendorf, en zo liepen beide ploegen met een 5-2 stand naar de kleedkamers toe.

Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Arie Leeuwesteijn

10 10 10 10 

Deggendorfer SC gaf de pijp aan Maarten in periode drie. Tilburg liep uiteindelijk uit naar 9-3 door goals van Parker Bowles, Kevin Bruijsten, Danny Stempher en Mitch Bruijsten. De Duitsers raakten wat gefrustreerd waardoor er nog wat opstootjes op het ijs volgden, maar echt uit de hand liept het niet. En zo eindigde het eerste bezoek van Deggendorf aan Stappegoor op deze vrijdag de 13e, als een echte Nightmare on Elm Street.

Morgen is het tweede duel tussen beide giganten. Tilburg zal het zonder Nick de Ruijter moeten stellen die met een sling na afloop rondliep. De aanname is dat hij zijn sleutelbeen gebroken heeft. De Duitsers zullen de wonden moeten gaan likken, en Tilburg weet dat het morgen niets cadeau krijgt. Maar deze zege staat, en een stevig signaal is afgegeven!

Previous Doughty mist tweede duel tussen LA en Vegas
Next Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs) drie duels geschorst