Anaheim Ducks naar de play-offs, duur verlies voor de St. Louis Blues


NHL Recaps Face-Off

Maar drie wedstrijden vannacht, onze redacteur Cor Machielsen keek gewoon weer mee om te zien of de Ducks en de Blues de play-offs al veilig konden stellen.

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 2-4

De Sabres kregen door dit verlies wel de beste odds om de draft loterij te winnen. Ze eindigen voor de derde keer in vijf jaar als laatste. Ieder nadeel heeft zijn voordeel om er nog wat positiefs van te maken. Craig Anderson maakte 32 saves, maar wel nadat het eerste schot van Buffalo er gelijk in ging van Ryan O’Reilly. Daarna was het drie keer Ottawa dat scoorde door Max McCormick, Matt Duchene en Ryan Dzingel. Kyle Okposo maakte het nog een beetje spannend, maar de empty netter was voor Ottawa door Alexandre Burrows die de eindstand bepaalde op 2-4. (Cor)

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 3-4

Heel duur puntenverlies voor de Blues in strijd om de wild card in de Western Conference. Zoals eerder al gemeld: de laatste wedstrijd voor de Blues is tegen de Avalanche en samen strijden zij voor dat laatste ticket. Goalie J-F Berube maakte 30 saves, en zorgde er mede voor dat de Hawks na een 3-1 achterstand terug konden komen naar een 3-4 overwinning. Blake Hilman scoorde zijn eerste NHL goal short handed halverwege de tweede periode voor een 3-2 tussenstand. In de derde periode waren het Alex DeBrincat en een power play goal acht seconden voor tijd van Duncan Keith wat uiteindelijk de Blues de das om deed. (Cor)

Anaheim Ducks – Minnesota Wild 3-1

Met deze overwinning gaan de Ducks voor de zesde keer in successie naar de play-offs. Pas in de laatste drie minuten werd het verschil gemaakt door de Ducks met de 2-1 door Ondrej Kase en een empty netter van Andrew Cogliano. Matt Dumba had de Wild op voorsprong geschoten maar Nick Ritchie maakte de 1-1 voor Anaheim. (Cor)

Previous Oranje Intermission Report: 'Promotie beloning voor keiharde werken'
Next Canadees RJ Reed nieuwe speler bij Ahoud Devils