Conference Finals: SKA vs CSKA en Ak Bars vs Traktor


De Conference Finals zijn inmiddels bekend. In deze update KHL blikt Patrick van Rijswijk nog even terug op de beslissende wedstrijden in de halve finales.

SKA St. Petersburg – Lokomotiv Yaroslavl  3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

(SKA wint de serie 4-1)

De indrukwekkende reeks van SKA gaat ook door in de playoffs. Er werd tot nu toe slechts een duel verloren. Het vijfde beslissende duel in deze serie gaf een zelfde beeld als alle voorgaande. Een hardwerkend Yaroslavl dat te kort kwam tegen een kwalitatief oppermachtig SKA. De treffers voor de thuisploeg kwamen op naam van Ilya Kovalchuk, Vadim Shipachyov en Ilya Kablukov. Voor de bezoekers deed Ivan Lekomtsev wat terug.

Jokerit Helsinki – CSKA Moscow 3-4 (2-1, 1-3, 0-0)

(CSKA wint de serie 4-2)

Na de winst in de vijfde wedstrijd was het wederom erop of eronder voor de Finnen. Wie was het best hersteld van de vierde marathonwedstrijd? De marathonwedstrijd die maar liefst 142 minuten en 9 seconden duurde. Een absoluut record in de geschiedenis van de KHL. Het werd uiteindelijk CSKA dat de wedstrijd naar zich toe trok en daarmee ook de serie. Tevens was het de laatste wedstrijd voor Eeli Tolvanen. De jonge Fin die dit seizoen een enorme impact maakte in de KHL. Hij gaat zo goed als zeker naar de Nashville Predators in de NHL. Voor de Moskovieten waren Andrei Kuzmenko, Mikhail Grigorenko, Kirill Petrov en Sergei Andronov trefzeker. Voor de Finnen waren dat Tommi Huhtala, Eeli Tolvanen en John Norman.

Ak Bars Kazan – Metallurg Magnitogorsk 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

(Ak Bars wint de serie 4-1)

De serie tussen twee grootmachten in de KHL werd beslist in het voordeel van Ak Bars Kazan. Het wordt de zesde Conference Final voor de ploeg uit Kazan. Alleen de eerste wedstrijd werd een prooi voor het team van Sergei Mozyakin. Hierna was het Kazan dat viermaal op rij de sterkste was. Tweemaal in Kazan en tweemaal in Magnitogorsk. Vooral de Tsjech Jiri Sekac speelde een puike serie. Kazan is en blijft een lastige stugge ploeg. In de laatste wedstrijd waren Vladimir Tkachyov, Yaroslav Kosov en Jiri Sekac trefzeker voor de thuisploeg. Wojtek Wolski scoorde voor de bezoekers.

Salavat Yulaev Ufa – Traktor Chelyabinsk 1-2 (1-1, 0-1, 0-1)

(Traktor wint de serie 4-3)

Een toch wel verrassende uitslag in deze serie. De meeste KHL fans hadden toch al rekening gehouden met een finale tussen de Greens. Traktor kwam echter terug van een 3-2 achterstand en bekroonde een prachtig seizoen met een finaleplaats in de Eastern Conference. De ploeg heeft een enorm scorend vermogen. Een prachtige mix van jong en oud. In deze laatste wedstrijd was het Zweedse duo Richard Gygne en Linus Videll verantwoordelijk voor de goals. In andere wedstrijden was het de jonge garde onder leiding van toptalent Vitali Kravtsov. Voor Salavat gaat het seizoen uit als een kaars. De laatste treffer van het seizoen was van Linus Omark.

Previous Belangrijke winstpartijen Blues en Blue Jackets in strijd om de NHL play-offs
Next De race om de playoffs plekken in de NHL