Belangrijke winstpartijen Blues en Blue Jackets in strijd om de NHL play-offs

NHL Recaps Banner Face-Off

Negen wedstrijden afgelopen nacht, waar de stoelendans om de playoff plaatsen in volle vaart verder ging. St. Louis en Columbus boekten belangrijke zeges, terwijl Anaheim een gevoelige nederlaag leed.  Marko Bok, Rik Bruijnius en Cor Machielsen praten jullie weer bij.

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 4-3

De Devils boekten een ‘must win’ tegen Carolina en staan daardoor drie punten voor op de Panthers voor de laatste wild card. De wedstrijd ging alle kanten op en leek hard op weg naar overtime, maar die kwam er niet. Warren Foegele deed wederom van zich spreken, hij scoorde alweer een goal voor Carolina, zijn tweede goal in zijn tweede duel. Stefan Noesen profiteerde vlak voor tijd van een rebound en maakte zo de winnende goal. Carolina kan de play-offs nu wel vergeten (mb)

Ottawa Senators – New York Islanders 3-4

Een zelfde soort wedstrijd als van de Devils was er voor de Islanders. In Ottawa ging het alle kanten op, het leek 3-3 te worden en ineens was daar een hele late goal. Voor de Senators was Bobby Ryan betrokken bij alle goals, voor de Islanders was Mathew Barzal belangrijk, hij gaf alweer assist 57 en 58 van het seizoen. Andrew Ladd was de gevierde man bij de Islanders, hij maakte de 4-3 met nog twee minuten op de klokken (mb)

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 5-2

De Penguins doen wat ze vrijwel altijd doen en dat is met een relatief slechte serie de play-offs ingaan. In Detroit was het begin goed, met een snelle goal, maar de Red Wings antwoordden met vier goals op rij. Luke Glendering scoorde er twee, Darren Helm had drie punten en Jimmy Howard stopte 24 schoten. Bij Pittsburgh lijken ze vooral te consolideren en blessurevrij de Three-peat te gaan pakken (mb)

St. Louis Blues – San Jose Sharks 3-2 OT

De Sharks hielden een puntje over aan de confrontatie met de Blues, die juist met deze overwinning in overtime weer goede zaken deden in de wild card race. Na 20 minuten waren het Evander Kane en Oskar Sundqvist die de 1-1 op het bord zette. Na 40 minuten voor ieder team een power play goal door Joe Pavelski voor de Sharks en Vladimir Tarasenko voor de Blues. In de derde periode gebeurde er qua stand verder niets, in de overtime was het wederom Vladimir Tarasenko die de twee dure punten in St. Louis hield. (cm)

Nashville Predators – Minnesota Wild 2-1 SO

Kyle Turris scoorde als enige zijn shootout poging om zo het verschil van vandaag te laten zien. Zo blijft Nashville koploper in de NHL. In de eerste periode was het Roman Josi die de score opende. Na een tweede periode met een hoop penalty minuten was het Eric Staal die in de derde periode met zijn veertigste goal van het seizoen voor de gelijkmaker zorgde. De verlenging bracht geen soelaas en dus werd het beslist op shootouts.(rb)

Winnipeg Jets – Boston Bruins 5-4 SO

Het was super young star Patrick Laine die de beslissende shootout scoorde. Maar man van de wedstrijd was Brandon Tanev die een hattrick scoorde. Goalie Connor Hellebuyck wint zijn veertigste wedstrijd van het seizoen en is daarmee de eerste goalie in de Jets geschiedenis die dit bereikt. De Boston powerplay deed ook van zich spreken er werden drie powerplay goals uit vijf pogingen gescoord.(rb)

Dallas Stars – Philadelphia Flyers 3-2 OT

Alexander Radulov scoorde de winnende in de verlenging voor Dallas. Hij werd man van de wedstrijd want hij had ook een assist op de gelijkmaker van Brett Richie. Goalie Kari Lethonen pakte 31 schoten en had daarmee een aanzienlijke bijdrage in de overwinning. Ondanks het verlies staat Philadelphia nog op wildcard plek voor paly-offs.(rb)

Edmonton Oilers – Columbus Blue Jackets 3-7

Als je in conspiracy theory gelooft dan zou je kunnen geloven dat er sprake was van match fixing, binnen tien minuten stonden de Oilers met 3-0 voor inclusief drie punten voor Connor McDavid. Daarna was het wat de Oilers betreft over qua hockey en stapelden ze fout op fout zodat binnen vier minuten het in de eerste periode weer 3-3 stond. Thomas Vanek scoorde een onvervalste hat trick. In de tweede periode werd definitief afstand genomen, bij de 3-5 kon Cam Talbot naar de kant. Uiteindelijk werd het 3-7. Door deze overwinning deden de Blue Jackets zeer goede zaken in de strijd om een play-off ticket. Door het verlies van de Penguins tegen de Red Wings staat Columbus op de derde plek in de Metropolitan division nog maar een punt achter op de Pens en een punt voor op nummer een in de wild card race Philadelphia. (cm)

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 4-1

De Ducks liepen tegen een hele dure nederlaag aan tegen de Canucks. Na 40 minuten stond er een stand van 1-1 door goals van Sam Gagner voor de Canucks en Andrew Cogliano voor de Ducks. In de derde periode werd het verschil gemaakt door de Canucks door goals van Alex Biega en twee van Brandon Sutter. Anaheim verloor hun top drie plaats in de Pacific Division aan Los Angeles, en heeft nu de ploegen in de nek hijgen die voor een wild card strijden (cm)

Previous Breaking: NHL Board of Governors wijzigt regels omtrent goaltender interference
Next Conference Finals: SKA vs CSKA en Ak Bars vs Traktor