Nederland U18 op weg naar WK IIB in Kroatië


WK U18 Nederland IJshockey Zagreb Kroatië Face-Off

De Nederlandse U18 ploeg staat op de drempel om het WK in Kroatië vanaf morgen te gaan spelen. Het WK U18 Division IIB wordt in het Dom Sportova in Zagreb georganiseerd. De tegenstanders zijn China, Spanje, IJsland, Servië en gastland Kroatië.

DE SELECTIE

Bondscoach Theo van Gerwen gaat met de volgende selectie op weg naar Kroatië:

Goalies
Jaimy Missler, Amsterdam Tigers
David Reid, Red Eagles Den Bosch

Defense
Justin van Baarsen, HIJS Hokij Den Haag
Brent van den Boom, Tilburg Trappers
Bjorn Borgman, Amsterdam Tigers
Floris van Elten, Tilburg Trappers
Bob Gerretsen, Leksand, Zweden
Ninho Hessels, Tilburg Trappers
Diego Kleijssen, Tilburg Trappers
Thomas Rozema, South Island Royals, Canada

Forwards
Roy Ansems, Iserlohner EC, Duitsland
Erik Brand, Dordrecht Lions
Luca van der Genugten, Amsterdam Tigers
Eef Gerritsen, AHOUD Devils Nijmegen
Delaney Hessels, Tilburg Trappers
Tycho Houben, Leeuwarden Capitals
Jay Huisman, Zoetermeer Panters
Tijn Jacobs, Tilburg Trappers
Jay de Ruiter, HIJS Hokij Den Haag
Wouter Sars, Tilburg Trappers
Ties van Soest, Dusseldorfer EG, Duitsland
Dean Versteeg, Amsterdam Tigers

Jaimy Missler, Amsterdam Tigers, Nederland U18 ijshockey Face-Off
Jaimy Missler in actie voor Amsterdam Tigers (Foto: Robert Bos)

EERSTE POT TEGEN CHINA

Oranje opent het toernooi op zaterdag met een wedstrijd tegen China, en dat is gelijk al een lekkere graadmeter. China? Ja China. Het land organiseert over vier jaar de Spelen, en dan kun je erop rekenen dat er ‘ineens’ een blik wordt open getrokken waar ijshockeyers uit tevoorschijn getoverd worden. China wil natuurlijk presteren tijdens de Spelen in eigen land.

Nederland eindigde vorig jaar op de vierde plaats achter Australië, Spanje en Servië. België degradeerde tijdens dit toernooi in Servië. De ploeg van Van Gerwen telt genoeg spelers die minuten maakte in de BeNe League het afgelopen seizoen, er spelen vier ‘buitenlanders’ mee.

VOORUITBLIK

Jeffrey Van Iersel Nederland U18 IJshockey Face-Off
Foto: De Gelderlander

Ed Versteeve vroeg aan assistent bondscoach Jeffrey van Iersel om een korte vooruitblik op het toernooi.

,,Wat ik zie is een selectie waar veel talent in zit. De jongens zijn gretig en leergierig, iets wat goed is. De voorbereiding hebben we ze ook stappen zien maken met het geen wat wij voor ogen hebben. In hoeverre dat de juiste uitwerking zal hebben in het toernooi durf ik niet te voorspellen. Wel heb ik daar veel vertrouwen in.” zo blikt Van Iersel op de voorbereiding terug.

,,Ik vind het wat lastig om aan te geven hoe de ploeg er voor staat ten opzichte van de andere landen. De laatste keer dat ik zelf bij een U18 WK was, is 20 jaar geleden toen ik zelf deelnam. Het ijshockey is enorm veranderd dus daar heb ik geen beeld van. Als je kijkt naar de landen die we tegen komen, zullen Kroatië en Servië landen zijn waarvan ik verwacht dat ze goed ijshockey spelen.” benoemt de assistent twee gevaarlijke tegenstanders.

CHINA

China U18 IIHF Worlds KunLun

,,China is voor mij toch een outsider, omdat men daar aan het bouwen is naar de volgende Winterspelen en er over vier jaar wellicht jongens uit deze lichting daaraan deelnemen. Als je kijkt dat het grootste deel van hun ploeg bij Kunlun Red Stars Juniors speelt, dat in de Russische MHL League meedoet, dan zit daar een plan achter.  Hoe ver ze zijn geen idee maar dat weten we zaterdag meteen als we ze in de eerste wedstrijd tegenkomen.” blikt hij vooruit op het eerste duel.

,We gaan ook gewoon voor goud met dit team. We hebben zeker een kans en daarvoor moet je altijd gaan op een toernooi. Anders kun je beter thuis blijven!” sluit de oud coach van Nijmegen af.

Previous Throwback naar een line brawl in New York
Next PHASE TWO! Tilburg Trappers moet lastige klip omzeilen bij Eisbären Regensburg