PHASE TWO! Tilburg Trappers moet lastige klip omzeilen bij Eisbären Regensburg


Tilburg Trappers Eisbären Regensburg Oberliga Playoffs IJshockey Face-Off

‘Ergens hier ver vandaan…’ Of er paddenstoelenhuisjes staan, dat zal niet. Feit is dat Tilburg Trappers gisteren om 10:00 uur de bus ingegaan is en afgereisd is naar het verre Regensburg. Vanavond staat daar het tweede duel in de serie te wachten tegen de plaatselijke Eisbären.

PITTIGE KLUIF

Dat Eisbären een geduchte tegenstander is, dat bleek wel in het eerste duel op Stappegoor. Er werd met 3-2 gewonnen door onze Tilburgse trots, maar makkelijk ging dat zeker niet. Vlak voor tijd voorkwam Ryan Collier in ondertal nog met een spectaculaire blok de mogelijke gelijkmaker.

Waarom Regensburg een geduchte tegenstander is? Zoals Giovanni Vogelaar het afgelopen week prima verwoordde: ,,Dit is echt een goede ploeg! Men denkt er wellicht makkelijk over, maar normaal is dit team gewoon top drie materiaal. Ze hebben een sloot aan blessures gehad, waardoor de minder presteerden. Maar nu zijn ze weer compleet en dat merk je. Dit is niet ‘zomaar eventjes’ gewonnen” verklaarde Vogelaar

En daar heeft hij gelijk in gekregen. Dinsdag nam Trappers twee maal een voorsprong van twee goals. Maar het zag die Eisbären twee maal tot op één treffer naderen. En daar had nog wel iets meer in kunnen zitten voor de Duitsers, maar eerlijk is eerlijk; Tilburg had het defensief prima voor elkaar.

Tilburg Trappers Eisbären Regensburg Oberliga Playoffs IJshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Wat we kunnen gaan verwachten vanavond? Wij denken dat het opnieuw een close game kan gaan worden. Niet voor niets klopte Regensburg Saale Bulls Halle in het laatste playoff duel in ronde één met dikke cijfers. Oppassen geblazen dus voor Trappers. Wanneer de ploeg van Bo Subr zijn eigen spel speelt, en snel de eerste treffer maakt, kan dat net wat lucht geven dat Tilburg nodig heeft.

We gaan het beleven met elkaar. Op 700 kilometer van de eigen Stappegoor strijdt onze Oberliga trots vanaf 20:00 uur om deze zege in het tweede duel

Previous Nederland U18 op weg naar WK IIB in Kroatië
Next BREAK: UNIS Group blijft hoofdsponsor Heerenveen