Boston naar de play-offs en een franchise record voor Clayton Keller


NHL Recaps Face-Off

Vier duels afgelopen nacht, Marko Bok en Bram Niewold praten je weer helemaal bij

Buffalo Sabres – Arizona Coyotes 1-4

Buffalo en Arizona zijn al een tijdje uitgeschakeld voor de play-offs, maar beide teams maakten er een leuke pot van. Clayton Keller, ook al speelde hij vorig jaar al drie duels, brak het rookie record voor punten (55) en assists (35) bij Arizona, met twee assists in deze wedstrijd. Dylan Strome en Derek Stepan hadden de Coyotes twee keer via de powerplay op voorsprong gezet, met de gelijkmaker van Jordan Nolan er tussen in. Richard Panik en Max Domi scoorden beide in de derde periode en zo wonnen de Coyotes dik van de Sabres (mb)

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 5-3

Een tumultueuze openingsperiode in Pittsburgh, waar de Canadiens op bezoek kwamen bij de regerend kampioen. Allereerst werd Derick Brassard zodanig gehinderd op een break-away dat een penalty-shot werd toegekend. Deze werd gekeerd door Carey Price. Later werd de goal van Evgeni Malkin gereviewd vanwege vermeende goaltender interference, maar uiteindelijk gewoon toegekend. Hierna was het Patric Hornqvist die scoorde uit de powerplay en Jonathan Drouin met de aansluitingstreffer voor de bezoekers. In de tweede periode bleef het een boeiende, open wedstrijd. Montreal-aanvaller Brendan Gallagher werd op een break-away geslashed, maar ook hij wist de toegekende penalty-shot niet te benutten. Door een shorthanded goal van Nikita Sherbak en een doelpunt van Jacob de la Rose kwamen de Canadiens op voorsprong. Hierna waren alle ogen gericht op Pens-captain Sidney Crosby, die met een wonderschone goal gelijkmaakte. In de derde periode maakte Pittsburgh het af door een powerplay goal van Derick Brassard en een bekeken schot van Jake Guentzel (bn)

St. Louis Blues – Boston Bruins 2-1 OT

Het was een wedstrijd van de goalies in Boston, waar zowel Anton Khudobin voor de Bruins, als zijn collega aan de overkant Jake Allen zijn doel nagenoeg schoon hield. In de eerste periode wist alleen jongeling Ryan Donato te scoren uit een powerplay voor de bezoekers. Pas in de derde periode maakte Jaden Schwartz gelijk, waardoor de wedstrijd naar overtime ging. De verlenging was amper 30 seconden onderweg of Jaden Schwartz besliste de wedstrijd met zijn tweede van de avond. Ondanks het verlies is Boston al geplaatst voor de playoffs, de Blues zitten de LA Kings op de hielen voor een wildcard plekje (bn)

Calgary Flames – Anaheim Ducks 0-4

Calgary kreeg de inmiddels beruchte countermachine uit Anaheim op bezoek en ook de Flames konden de Ducks niet stoppen. Negentien schoten slechts voor Anaheim, maar wel vier goals. Tegenover nul goals uit 30 bij Calgary. Andrew Cogliano scoorde een shorthanded goal en zette de Ducks zo op 1-0. Ondrej Kase verdubbelde de score en Hampus Lindholm gooide de wedstrijd op slot. Francois Beauchemin mocht er nog 4-0 van maken. John Gibson pakte zijn vierde shut-out van het seizoen (mb)

Previous Uitzeges voor de Greens en de Army Men
Next Tilburg Trappers pakte eerste zege tegen Regensburg