Tilburg Trappers pakte eerste zege tegen Regensburg


Foto: Arie Leeuwesteijn

Vooraf was al duidelijk dat Eisbären Regensburg andere koek zou zijn dan de voorgaande teams die Tilburg Trappers tegen is gekomen dit seizoen. En dat bleek. In een échte playoff wedstrijd trokken de Tilburgers met 3-2 aan het langste eind.

Nagtzaam

De eerste periode waren de teams aan elkaar gewaagd, maar de individuele klasse van Nardo Nagtzaam zette Trappers op een 1-0 voorsprong. Toen Brock Montgomery even later de 2-0 maakte leek er niks aan de hand op Stappegoor. Maar in de laatste minuut voor het einde van P1 was het Nikola Gajovsky die de spanning helemaal terug bracht. Met 2-1 zochten de teams de kleedkamers op.

Grimmiger

Een snelle powerplay goal van Mitch Bruijsten zorgde voor een 3-1 voorsprong en dus weer een verschil van twee goals. Maar de gasten uit Zuid Duitsland gaven zich niet gewonnen. Tomas Gulda kogelde van ver de 3-2 binnen. Het werd grimmiger op het ijs, met aardig wat tijdstraffen. Tilburger Reno de Hondt moest er bijvoorbeeld (iets te)veel in plaatsnemen.

Spanning

De derde periode stond bol van de spanning. Regensburg drukte, Tilburg kon counteren. Goed keeperswerk aan beide zijden zorgde dat er geen goals vielen. Ook niet in de absolute slotseconde toen Ryan Collier met alles wat hij in zich had een Duitse doelpoging stopte. Zo bleef het bij 3-2 en klonk er een keihard gejuich door Stappegoor, dat sowieso enorm sfeervol was woensdagavond. Tilburg leidt de best of five serie nu met 1-0. Vrijdag is het vervolg in Regensburg.

Interviews

Previous Boston naar de play-offs en een franchise record voor Clayton Keller
Next Throwback naar een line brawl in New York