4-on-4: De Bene League Finale, Oranje dames, ijshockey in Nederland, en ijshockey in het dagelijks leven


De Oranje dames spelen straks het WK in Maribor. Kunnen ze een vervolg geven het succes van de gouden U18 meiden in Mexico?

Oranje dames ijshockey Face-Off
Foto: Jan Hasselman

Jeroen: Zo’n wereld kampioenschap kan echt alle kanten op. De Leeuwinnen hebben zeker kans op een medaille.

Reginald: Zo’n WK kan alle kanten uit, de tegenstanders zijn wat minder gekend. Je kan stellen dat Oranje kans maakt op een podiumplek maar of dit team ook sterk genoeg is om goud af te dwingen? Als Ed weer meegaat om de prestaties in de verf te zetten kan alles natuurlijk. Maar serieus; ik denk dat de Engelse en de Koreaanse dames ook flink spelen, dus het zal kwestie zijn om elke wedstrijd top te zijn. Ik hoop dat de in het buitenlandse spelende meiden zoals Zoë Barbier, Emily Neven, Kayleigh Hamers, Chloë Keijzer en Julie Zwarthoed de jonge garde met onder anderen Michelle van Ooijen, Marée Dijkema en Larissa Haverkorn kan doen opschakelen. Dan is de ultieme verrassing mogelijk!

Cor: Medaille kansen dicht ik ze wel toe, of het dan goud, zilver of brons wordt staat en valt met de puck die dan net goed valt. Een team als Noord-Korea staat nogal wat lager op de IIHF ranking. En dat is gelijk ook de eerste wedstrijd op 31 maart om 16:30 uur. Een gevalletje van de eerste klap is een daalder waard?

Richard: Dat denk ik wel. Vorig jaar waren ze al heel dichtbij, dit jaar zal iedereen erop gebrand zijn om de prachtige prestatie van de U18 meiden in Mexico te evenaren. En in veel verschillende sporten laten de Nederlandse vrouwen al jaren zien beter te presteren op grote toernooien (denk aan handbal, voetbal). Ik heb er alle vertrouwen in!

Previous SKA op voorsprong, Jokerit verkleint achterstand
Next Amsterdam in de clinch met gemeente om Jaap Eden Hal