4-on-4: De Bene League Finale, Oranje dames, ijshockey in Nederland, en ijshockey in het dagelijks leven


De stand in de BeNe League finale is na twee duels 1-1 tussen HIJS Hokij Den Haag en UNIS Flyers Heerenveen. Wat verwacht jij vanavond in het derde duel?

UNIS Flyers Heerenveen HIJS Hokij DEn Haag ijshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Richard: Gezien het gehele seizoen is HIJS de favoriet, zeker in thuisduels zijn zij echt ijzersterk. Maar wat zegt het in de play-offs? Was Herentals ook niet de favoriet tegen Nijmegen? Toch wint HIJS thuis en gaat in game 4 het dak eraf in Thialf. Van mij mag het ‘all the way’ gaan.

Jeroen: Zondag was het weer fantastisch, passie en strijd aan beide kanten. Vanavond gaat niet anders zijn. Ondanks dat het in Den Haag is, denk ik dat Heerenveen er met de winst vandoor gaat. De fans verdienen hoe dan ook dat de serie tot en met game vijf gaat.

Reginald: Voor de spankracht is de gelijkmaker voor Heerenveen top natuurlijk. Mijn favoriet is en blijft HIJS; ik heb bij toeval met Face-Off de eerste ijstraining van hen bij seizoensaanvang meegemaakt en was onder de indruk van de aanpak van coach Chris Eimers. Het hele parcours dit seizoen was meer dan goed voor Hijs, zij blijven mijn uitgesproken favoriet.

Cor: Hijs zal het gaan winnen, lijkt mij sterk dat ze zo vlak voor de finish afhaken. Ook als het over vijf duels beslist gaat worden hou ik het op Hijs.

Previous SKA op voorsprong, Jokerit verkleint achterstand
Next Amsterdam in de clinch met gemeente om Jaap Eden Hal