HIJS Hokij Den Haag plaatst zich voor finale BeNe League


HIJS Hokij Den Haag kan zich opmaken voor de finale van de BeNe League playoffs. Het versloeg vandaag -onverwacht- makkelijk AHOUD Devils Nijmegen met maar liefst 8-0.

VLIEGENDE START

Vooraf aan het tweede halve finale playoff duel tegen Den Haag was al zeker dat Nijmegen het thuis moeilijk zouden krijgen. Den Haag ging uitstekend van start, en bleef druk zetten onder het oog van de vele mee gereisde fans.

Al binnen vijf minuten hadden de gasten uit Den Haag via Stace van Bentem, Marco Bommezijn en Oliver Pataky al drie goals gescoord. Daardoor liepen de Devils steeds achter de feiten aan door slordige fouten. Het was al snel duidelijk dat HIJS een stuk sterker was dan thuisploeg. Beide teams gingen dan ook met een 0-5 tussenstand de pauze in.

NIET VEEL BETER

In het middenstuk van het duel werd het niet veel beter voor de Nijmegen. Het scoren van goals? Daar had HIJS totaal geen moeite mee. De thuisploeg kwam steeds net tekort voor het afmaken van de kansen, en tegen het einde van de tweede periode stond het maar liefst 0-7 voor Den Haag.

In de laatste periode was het eigenlijk niet veel beter, vanuit Gelders perspectief, als de eerste 40 minuten van dit duel. Het was Den Haag dat de klok sloeg in het Triavium. De Nijmegenaren probeerden het wel, maar het lukte gewoon niet. De eindstand werd 0-8 voor Den Haag in door een goal van Stace van Bentem.

Foto: RubenVA Media

NIJMEGEN, KOP OMHOOG!

Door de zege heeft Den Haag zich terrecht geplaatst voor de finale in de BeNe League. AHOUD Devils mogen al met al best trots zijn op dit seizoen, met het behalen van de Final Four en de halve finale playoffs in deze editie van de BeNe League. HIJS maakte in deze serie simpelweg de favorietenrol meer dan waar.

Previous NHL Draftwatch: Noah Dobsons ongekende stijging in de ranking
Next SIEG ZWEI! Trappers wint met 6-1 bij Blue Devils Weiden!