SHOWTIME! Playoffs Oberliga gaan vandaag van start!


Tilburg Trappers Oberliga Playoffs IJshockey Face-Off

We hebben er een tijdje naar uitgekeken, maar vandaag is het dan zover. Ook voor tweevoudig Oberliga kampioen Tilburg Trappers gaan de playoffs nu beginnen. De ploeg van Bo Subr opent de met een best of five serie tegen Blue Devils Weiden.

Tilburg Trappers Oberliga PLayoffs IJshockey Face-Off

Tilburg en Weiden treffen elkaar voor het eerst in de Oberliga. Trappers werd met overmacht kampioen van Nord, terwijl Blue Devils in Zuid op plek acht eindigde. Het is sowieso een lekker tripje voor beide teams; Weiden in der Oberpfalz, zoals het stadje officieel heet, ligt op 700 kilometer van Tilburg, redelijk dicht bij de Tsjechische grens.

Het is zaak voor Tilburg om af te rekenen met de vloek van de kampioen van Nord; veelal lagen de winnaars van de Hauptrunde er al direct af in de playoffs. Track records zeggen helemaal niets meer in het post season, de straatlengte voorsprong is weg, maar het geeft natuurlijk wel vertrouwen. Waar Trappers de concurrentie mijlenver achter liet, behaalden de Blue Devils plaats acht in Zuid met 57 punten via een 15-23-4-4 record.

Tilburg Trappers IceFighters Leipzig
Foto: Arie Leeuwesteijn

Op Stappegoor verloor Trappers slechts één duel dit seizoen, dat was tegen Moskitos Essen (1-4). Twee maal werd de ploeg tot overtime gedwongen, maar we kunnen best spreken dat de thuishaven van onze Tilburgse trots een onneembare vesting is voor bezoekende ploegen. Ook qua tegengoals spant Trappers de kroon; goalie Ian Meierdres heeft veruit het beste GAA average van de Oberliga met 2,15 per wedstrijd. Dat zal Weiden in ieder geval geen hoop bieden op een gunstig resultaat op voorhand, maar het blijven de playoffs!

Vanaf nu staat de titel op het spel, en is er geen weg meer terug. In een uitverkocht Stappegoor zal Trappers vanavond zijn eerste stappen zetten op jacht naar het prolongeren van de titel. Vanaf 20:00 uur zal het losbarsten in Tilburg.

 

 

Previous Halve finales BeNe League playoffs: Four down, four left!
Next Nashville en Florida blijven winnen, einde pointstreak voor Taylor Hall