Halve finales BeNe League playoffs: Four down, four left!


BeNe League IJshockey Face-Off

Vanavond gaan de playoffs in de BeNe League verder. Vier teams liggen eraf, en met vier teams gaan we de halve finales in. HIJS Hokij Den Haag, AHOUD Devils Nijmegen UNIS Flyers Heerenveen en Luik Bulldogs gaan uitmaken wie zich finalist in de BeNe League playoffs mogen noemen.

HIJS HOKIJ DEN HAAG (1) – AHOUD DEVILS NIJMEGEN (5)

HIJS Hokij Den Haag en AHOUD Devils Nijmegen gaan uitmaken wie de finale van de playoffs gaan bereiken. Dat de Haagse landskampioen en bekerwinnaar de playoff serie van Chiefs Leuven won, dat was op zich niet verrassend. AHOUD Devils Nijmegen hadden veel mensen niet verwacht, maar het won op spectaculaire wijze de playoff serie tegen ERA Renomar HYC Herentals. En dan ben je een meer dan terechte halve finalist.

HIJS Hokij Den Haag Ahoud Devils Nijmegen FAec-Off
Foto: RubenVA Media

De ploegen troffen elkaar in de BeNe League twee maal; in Den Haag won de ploeg van Chris Eimers moeizaam, in een spektakelstuk met 8-5. De return in Nijmegen eindigde in een 8-0 zege voor de nummer één van de ranking, door een complete off day van AHOUD. De druk ligt bij de Uithofbewoners, want zij worden door iedereen gezien als favoriet in deze serie. Dat geeft de ploeg van Jeffrey van Iersel de mogelijkheid om frank en vrij te spelen. En daarbij gezegd hebbende: de ploeg heeft laten zien dat het dit jaar zeker niet bang is om grote ploegen onderuit te trekken.

Toch houden we op voorhand rekening met een finaleplaats van HIJS, ook omdat men daar in Den Haag niet voor wegloopt. Het heeft een machtig seizoen tot nu toe, en men hunkert er naar om ook prijs nummer drie in de kast te zetten. Maar vlak AHOUD zeker niet uit! Die ploeg is er alles aan gelegen om in ieder geval het duel in het eigen Triavium in winst om te zetten, en wil Den Haag niets liever dan de eerste thuisnederlaag toebrengen.

Vrijdag om 20:30 uur zal De Uithof op zijn grondvesten trillen, maar! We kunnen erop rekenen dat dit zondag om 16:45 uur in Nijmegen ook het geval is. We maken ons op voor een prachtige halve finale tussen beide teams!

UNIS FLYERS HEERENVEEN (2) -LUIK BULLDOGS (3)

Unis Flyers Heerenveen en Luik Bulldogs staan voor een zeer interessante strijd om een plaats in de finale in de BeNeLeague tegenover elkaar. Resultaten uit de competitie zijn niet meer van belang. De vorm van de dag en de fysieke en mentale gesteldheid gaan de doorslag geven. In de reguliere competitie wonnen ‘de Ollanders’ tweemaal van de Walen. Het bijzondere aan dit verhaal is dat de teams elkaar in november voor het laatst tegenkwamen!

Luik Bulldogs IJshockey Face-Off

Intussen won Luik Bulldogs de Belgische bekerfinale, maar ging het hard onderuit in de finale om het kampioenschap van België. Daarna won het in de eerste ronde van de playoffs overtuigend van Laco Eaters Geleen. Unis Flyers Heerenveen verloor daarentegen de Nederlandse bekerfinale én de finale om het kampioenschap van Nederland. In de eerste ronde van de playoffs bood Amsterdam Tigers veel weerstand, maar uiteindelijk wist Heerenveen tóch met de schrik vrij te komen in het tweede duel in Amsterdam.

Een voorspelling doen is lastig en gewaagd, maar Luik Bulldogs lijkt wat beter in hun vel te zitten dan Unis Flyers Heerenveen. Betekent dat dat Luik op voorhand de favoriet is? Dat is moeilijk aan te geven. De schat aan ervaring bij Heerenveen heeft de Friezen er al op veel momenten doorheen gesleept.

Vrijdagavond valt de puck voor wedstrijd nummer één om 20:00 uur in Thialf, Heerenveen. Face-Off is daarbij aanwezig. Zondagavond om 20:30 uur volgt wedstrijd nummer twee in Médiacité in Luik.

Previous David Backes (Boston Bruins) drie duels geschorst
Next SHOWTIME! Playoffs Oberliga gaan vandaag van start!