Nashville en Florida blijven winnen, einde pointstreak voor Taylor Hall


NHL Recaps Face-Off

Twaalf wedstrijden afgelopen nacht, na drie wedstrijden live van de Oilers gezien te hebben in Edmonton, moest onze Cor Machielsen ze weer bekijken op de tv. Hij, Marko Bok en Bram Niewold praten jullie weer bij.

Boston Bruins – Philadelphia Flyers 3-2

Boston pakte twee punten tegen Philadelphia, dat tegen een zuur verlies opliep. De Flyers kwamen vlot op voorsprong, na een powerplay goal van Jakub Voracek. Riley Nash en Brian Gionta maakten de 1-1 en 2-1, waarna Jori Lehtera shorthanded de 2-2 maakte. Heel lang leek het op overtime uit te draaien, wat beide teams minimaal een nuttig punt zou bezorgen, maar Brad Marchand zei ‘nee’ en schoot de winnende goal achter Alex Lyon (mb)

New Jersey Devils – Winnipeg Jets 2-3

Het was niet de avond voor de New Jersey Devils. Patrick Laine deed waar hij goed in is en zette de Jets op 1-0. Goalie Connor Hellebuyck stopte heel veel schoten en Taylor Hall kwam na 26 duels aan het einde van zijn pointstreak. Nico Hirschier had met een goal en een assist wel een groot aandeel in de Devil goals, maar het was niet genoeg voor een punt (mb)

Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche 5-4 OT

Columbus en Colorado maakten er een rare wedstrijd van. De gasten scoorden in twaalf seconden twee keer, maar keken niet veel alter tegen een 4-2 achterstand aan. In de derde periode leek er weinig aan de hand voor de Blue Jackets, maar een late powerplay goal leverde een spannende slotfase op, die de 4-4 opleverde. In overtime scoorde Seth Jones de winnende (mb)

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 3-4 SO

Ottawa en Buffalo schoten samen 75 keer op goal en dat leverde een leuke pot op. Marco Scandella zette de gaten op 1-0, Ryan Dzingel maakte er 1-1 en 2-1 van. Sam Reinhart maakte gelijk, waarna Thomas Chabot de Senators weer op voorsprong zette. Scott Wilson maakte de 3-3 en shoot-outs moesten de winnaar bepalen. Jacob Josefson werd de gevierde man bij Buffalo (mb)

Detroit Red Wings – Vegas Golden Knights 0-4

Marc-André Fleury pakte weer een shutout met 28 saves, dit keer in de Little Caesars Arena. Alex Tuch en Cody Eakin scoorde ieder twee goals. Als de Knights nog een uitzege pakken hebben ze als nieuwe franchise ook dat record binnen. Ze staan nu gelijk met de Mighty Ducks met beide 19 overwinningen. (cm)

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 5-3

Er was in de Amalie Arena maar één ploeg die domineerde en dat was het team uit Tampa Bay. De Lightning zetten druk, hadden veel schoten en veel rebounds, waarmee ze vlot uitliepen naar een comfortabele voorsprong. Binnen twee periodes scoorden de bezoekers vijf maal, wat New York goalie Lundqvist zelfs een wissel opleverde. In de derde periode deden de Rangers nog wat terug, maar het was te laat om de spanning nog terug te brengen in de wedstrijd. Anthony Cirelli en Chris Kunitz waren dit keer de uitblinkers bij Tampa Bay, met beide één doelpunt en respectievelijk twee en één assists. Door de winst voeren de Lightning nog altijd de ranglijst van de NHL aan, terwijl de Rangers onderaan bungelen in de Metro Divisie.(bn)

Florida Panthers – Montreal Canadiens 5-0

Roberto Luongo pakte zijn 75e shutout door 40 reddingen te maken en zo de race spannend te houden voor de playoffs wildcard. Maar liefst vijf verschillende doelpuntenmakers scoorden voor de mannen uit Florida, waar Keith Yandle drie assists maakte. De goals werden gemaakt door Jonathan Huberdeau,  Nick Bjugstad, Michael Haley, Evgeni Dadonov en Vincent Trochek. (cm)

Nashville Predators – Anaheim Ducks 4-2

De Predators stonden na 40 minuten al op een 3-0 voorsprong door goals van Craig Smith, Ryan Johansson en Austin Watson. Twee goals van Rickard Rakell voor de Ducks maakte de laatste vier minuten nog spannend, maar in de slotminuut maakte Viktor Arvidsson aan alle ijdele hoop van de Ducks een eind. Het was de tiende zege op rij voor Nashville (cm)

Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 2-3

Chicago is al een tijdje bezig met het volgende seizoen, zo lijkt het. Eén sterke eerste periode is niet genoeg tegen Carolina en de Hurricanes liepen vrij eenvoudig met de punten richting het vliegtuig naar huis. Scott Darling werd door de Blackhawks naar Carolina gestuurd en hij pakte vannacht een mooie zege op zijn oude team. Justin Williams had een goal en een assist voor de Canes (mb)

Edmonton Oilers – New York Islanders 2-1 SO

Na 40 minuten stond nog steeds de brilstand op het bord. Beide goalies Cam Talbot en Christopher Gibson (die pas zijn tweede wedstrijd van het seizoen keepte) hielden de nul tot dan toe. In de derde periode waren het als snel de Islanders die de score openden door een goal van  Thomas Hickey. Twee minuten voor tijd was het Connor McDavid met de gelijkmaker. In overtime schoot Connor McDavid nog een penalty schot op de paal, maar in de shoot-out scoorde hij de winnende, na wel een hele mooie move (cm)

Los Angeles Kings – Washington Capitals 3-1

Een gelijkopgaande wedstrijd in Los Angeles, waar de Washington Capitals goede kansen hadden. Het was echter pech én een sterk keepende Jonathan Quick die meer dan een doelpunt in de weg stonden. Aan de andere kant wisten de Kings het net wel consistent te vinden. Het was Jeff Carter die de score opende voor LA uit een rebound. De gelijkmaker van Jakub Vrana werd snel beantwoord door een doelpunt van Trevor Lewis en in de derde periode scoorde Kyle Clifford een empty-net goal om de eindstand op het bord te zetten. De Capitals blijven door het verlies nét achter de Pittsburgh Penguins in Metro, de Kings blijven in de race voor een wild card.(bn)

San Jose Sharks – St. Louis Blues 2-0

Het was lang de wedstrijd van goalies Martin Jones en Jake Allen, die twee periodes lang doelpunten voorkwamen in het SAP-Center. In de derde periode was het dan eindelijk Mikkel Boedker die de score opende uit een powerplay. De hierop volgende alles-of-niets poging van de Saint-Louis Blues resulteerde in een empty-net goal van Thomas Hertl, waarmee San José de verdiende winst over de streep trok. De Sharks staan nog altijd op schema voor een play-off plekjes, terwijl de Blues hun vorm moeten verbeteren om in de resterende wedstrijd zich nog veilig te spelen voor de play-offs.(bn)

Previous SHOWTIME! Playoffs Oberliga gaan vandaag van start!
Next AHL update met een diepere kijk op team Laval Rocket